Κρήτη | Λουκέτο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ | «Στον αέρα» εγγραφές και εξεταστική

κρήτη-λουκέτο-σε-αει-και-τει-στον-αέρ-90646

polytexneio_xania

Απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και «λουκέτα» συνθέτουν την εικόνα της τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Κρήτη, δηλαδή του Πανεπιστήμιου, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ.

Πολυτεχνείο Κρήτης

Από σήμερα, απεργεί και το προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης, με το Σύλλογο του Διοικητικού Προσωπικού να δηλώνει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στην όποια απομάκρυνση διοικητικού προσωπικού από το ίδρυμα, στο πλαίσιο της επικείμενης διαθεσιμότητας/ κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την περίοδο των Εγγραφών για τη Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων, η πρυτανεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης ενημερώνει ότι η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΤΠΕ), έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις κατά το διάστημα από 10.9.13 έως και 20.9.2013, ως διαμαρτυρία για τη διαθεσιμότητα του Διοικητικού Προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κατόπιν τούτου, συνιστούμε στους γονείς και φοιτητές προς αποφυγήν ταλαιπωρίας, πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες Γραμματείες των Τμημάτων για πληροφόρηση ως προς τη διεξαγωγή των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.»

ΤΕΙ Κρήτης

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΙ Κρήτης έχει μπει από την προηγούμενη εβδομάδα στο «χορό» των κινητοποιήσεων, έχοντας αναστείλει τις εκπαιδευτικές αλλά και τις διοικητικές του λειτουργίες την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν πολύωρης σύσκεψης της Διοίκησης του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ για όλες τις εξελίξεις γύρω από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, αλλά και τους γενικότερους όρους κάτω από τους οποίους λειτουργεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Σημειώνεται ότι οι διοικήσεις των συλλόγων όλων των εργαζομένων στο ΤΕΙ Κρήτης σε κοινή τους συνεδρίαση, είχαν εκδώσει κείμενο – ανακοίνωση, με το οποίο ζητούσαν από τη Διοίκηση να λάβει μια τέτοια απόφαση.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει με την εξεταστική των φοιτητών αλλά ούτε και με τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook