Κρήτη | Λάθη και παραλείψεις στο νέο χωροταξικό του τουρισμού βλέπει ο Νίκος Καλογερής

κρήτη-λάθη-και-παραλείψεις-στο-νέο-χωρ-83821
Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Καλογερής Νικόλαος

horotaxiko.tourismou

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Καλογερής, θεωρεί μεν ότι ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διαπιστώνει δε ότι στο νέο χάρη του αρμόδιου υπουργείου υπάρχουν «λάθη και παραλείψεις», όπως είπε μιλώντας στον SUPER FM και το Δημήτρη Παππά.

Ο νέος σχεδιασμός αφήνει «ανοχύρωτες» απέναντι στην ανάπτυξη μεγάλων τουριστικών μονάδων τις προστατευόμενες περιοχές, όπως διαπίστωσε: «Για να προστατευτούν τα NATURA 2000, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα διαχειριστικά σχέδια των περιοχών αυτών και στη συνέχεια να ενσωματωθούν με Προεδρικά Διατάγματα στη νομοθεσία», τόνισε από τη συχνότητα του SUPER FM, εξηγώντας ότι η Κρήτη και ειδικά η Δυτική Κρήτη δεν είναι διάσημη για την οικιστική της ανάπτυξη αλλά για το φυσικό της τοπίο «γι’ αυτό και επιβάλλεται να το προστατεύσουμε».

«Ο ποιοτικός τουρισμός θέλει και υποδομές»

Θεωρώντας ότι με το νέο σχεδιασμό ο τουρισμός «τακτοποιείται» και ανοίγει ο δρόμος για οργανωμένη τουριστική ανάπτυξη με μεγάλες μονάδες που θα προσελκύσουν ποιοτικούς επισκέπτες, ο κ. Καλογερής επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο». «Ωστόσο, για να προσελκύσεις ποιοτικό τουρισμό, δεν αρκούν οι ξενοδοχειακές μονάδες, χρειάζονται και υποδομές», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και την απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζει αλλά και στην επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι (Ηρακλείου).

«Ανεπτυγμένο» το Ακρωτήρι – «Αναπτυσσόμενη» η Αγ. Μαρίνα

«Εκτιμούνται λανθασμένοι χαρακτηρισμοί κατηγοριοποίησης σε προφανείς περιπτώσεις για την Κρήτη», τόνισε ο κ. Καλογερής στην εισήγησή του, φέρνοντας δύο κραυγαλέα παραδείγματα από το νομό Χανίων:  (πχ για την Αγ. Μαρίνα Χανίων προτείνεται ο χαρακτηρισμός «αναπτυσσόμενη περιοχή» ενώ με το υφιστάμενο πλαίσιο ήταν χαρακτηρισμένη σαν «αναπτυγμένη» ενώ η περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων προτείνεται σαν «αναπτυγμένη» ενώ στον θεσμοθετημένο χάρτη χαρακτηρίζεται σαν «αναπτυσσόμενη τουριστικά με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού» όπως είναι και στην πραγματικότητα).

 

 

One thought on “Κρήτη | Λάθη και παραλείψεις στο νέο χωροταξικό του τουρισμού βλέπει ο Νίκος Καλογερής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook