Κρήτη-Ιταλία συμμαχία

κρήτη-ιταλία-συμμαχία-2499

Την αναγκαιότητα της ένωσης των δυνάμεών τους, για τη συγκρότηση του Μετώπου του Ευρωπαϊκού Νότου, οι χώρες του οποίου πλήττονται και βάλλονται περισσότερο από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση του, με ιταλική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Claudio Glaentzer.

Ο κ. Αρναουτάκης, κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, δήλωσε υπέρμαχος των προσπαθειών του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι και του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου και επεσήμανε ότι το Ενιαίο Μέτωπο του Νότου, είναι ο μόνος τρόπος για να βγουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την κρίση, οι χώρες της συγκεκριμένης γεωγραφικής ενότητας.

Στην ίδια συνάντηση, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, στην πρόσκληση συνεργασίας που δέχτηκε από την Περιφέρεια Marche της Ιταλίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αναπληρωτή επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνοποίησης της Περιφέρειας, Luigino Marcozzi .

Ο κ. Αρναουτάκης, αποδέχτηκε την πρόσκληση συνεργασίας, προτάσσοντας την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Κρήτης και οριοθετώντας το βασικό πλαίσιο αυτής, που είναι η προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με αιχμή του δόρατος το ελαιόλαδο- και τον τουρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook