Κρήτη | Θέσεις εργασίας σε 1464 επιχειρήσεις

κρήτη-θέσεις-εργασίας-σε-1464-επιχειρήσε-114658

theseis.ergasias

Ανάπτυξη-ώθηση στην οικονομία της Κρήτης με τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας θα δημιουργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού, την Αναπτυξιακή Κρήτης και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα-ΕΦΕΠΑΕ».

Στην Περιφέρεια Κρήτης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί συνολικά 1464 επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 197,5 εκ. ευρώ.

Από χθες Δευτέρα ξεκίνησαν ενημερωτικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης των δικαιούχων και δυνητικών δικαιούχων και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού στις οποίες συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όπου οι ενταγμένες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις ενημερώνονται σχετικά από στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες-μικρομεσαίους, και το  συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της τοπικής οικονομίας, και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουν  ότι μπορούν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τα τραπεζικά ιδρύματα και οι σύμβουλοι των επιχειρήσεων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια».

Σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση, αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αγ. Νικολάου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο Επιμελητήριο Χανίων «σε στενή συνεργασία με Επιμελητήρια της Κρήτης η αιρετή Περιφέρεια υπέβαλε την πρότασή της για στοχευόμενη δράση ενίσχυσης του τομέα των ΜΜΕ η οποία αντικατόπτριζε τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες της τοπικής οικονομίας. Η θετική ανταπόκριση των επιχειρηματιών της Κρήτης στην πρόσκληση αποδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος» και πρόσθεσε: «η επικοινωνία και η συνοχή, η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς φέρνει το καλό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση από το Επιμελητήριο των Χανίων να ξεκινάμε έναν κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για την διευκόλυνση των υφιστάμενων όσο και των νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων να ξεκινήσουν την επένδυσή τους αξιοποιώντας την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.  Ως αιρετή Περιφέρεια θέλουμε και επιδιώκουμε να υπάρξει μια ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα».

Οι χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 404 επιχειρήσεις (130 Εμπόριο-Υπηρεσίες, 51 Μεταποίηση και 223 Τουρισμός) με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ περίπου.

-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 585 επιχειρήσεις (314 Εμπόριο-Υπηρεσίες, 128 Μεταποίηση και 143 Τουρισμός συνολικός προϋπολογισμός 69,3 εκ. ευρώ

-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:346 επιχειρήσεις (113 Εμπόριο-Υπηρεσίες, 54 Μεταποίηση και 179 Τουρισμός συνολικός προϋπολογισμός 54,5 εκ. ευρώ

-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: 129 επιχειρήσεις (40 Εμπόριο-Υπηρεσίες, 19 Μεταποίηση και 70 Τουρισμός συνολικός προϋπολογισμός 18,4 εκ. ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 1464 επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν οι 489 είναι νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook