Κρήτη | Επαίτες γονείς ναρκώνουν τα μωρά παιδιά τους και εκείνοι επαιτούν με τις ώρες ανενόχλητοι!

κρήτη-επαίτες-γονείς-ναρκώνουν-τα-μωρ-38309

ΕΠΑΙΤΙΑΠαιδιά που τα ναρκώνουν οι μητέρες/πατεράδες τους (αληθινοί ή μη) και τα χρησιμοποιούν για να επαιτούν.

Καθώς φαίνεται, και στην Κρήτη η υπόθεση αυτή είναι όχι μόνο υπαρκτή, αλλά παίρνει και διαστάσεις!

Αυτές οι «μητέρες» και οι «πατεράδες» χορηγούν ουσίες, που μπορεί να ξεκινούν από το αλκοόλ και φτάνουν ακόμη και στα ναρκωτικά. Στόχος, το παιδί (πολλές φορές ακόμη και βρέφη) να κάθεται ήσυχο στις ατέλειωτες ώρες που περνά ο «γονιός» στο πεζοδρόμιο, εκλιπαρώντας τον οβολό των περαστικών.

Αυτό συμβαίνει δυστυχώς  στο Ηράκλειο. Για πάρα πολλές ώρες σε κάθε γωνιά της πόλης, όπως στις οδούς Δαιδάλου και Έβανς, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού, ακόμη και στα Λιοντάρια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν «καθηλωμένες» μικρές αθώες ψυχές για να βγάλουν το μεροκάματο από τη ζητιανιά.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ένας άνθρωπος του ιατρικού χώρου που να έχει εξετάσει ένα τέτοιο παιδί, καθώς, όπως λένε Αστυνομία και κοινωνικοί φορείς, ακόμη και διοικητές νοσοκομείων, «θα είχε πέσει στην αντίληψή μας αν τα ποτίζουν διάφορες ουσίες ή αλκοόλ». Η εξέταση για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία ενός τέτοιου μωρού προϋποθέτει σύλληψη των γονιών ή των ανθρώπων που το έχουν στην κατοχή τους, αλλά και εμφανή σημάδια κακοποίησής του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, που η επαιτεία έχει μετατραπεί σε πταίσμα και κρατά δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας για τέτοιου είδους συλλήψεις.

Ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας στο Ηράκλειο Σπύρος Επιτροπάκης, αποκαλύπτει ότι στην υπηρεσία του κατά το παρελθόν έχουν καταγγελθεί τέτοιου είδους περιπτώσεις. «Η υπηρεσία όμως δεν είναι υπεύθυνη για τη σύλληψη των ατόμων που επαιτούν. Υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, η οποία πρέπει και τους γονείς και το παιδί που έχουν ως κάλυψη για την επαιτεία να τους προσκομίσει στο νοσοκομείο.

Αν διαπιστωθεί ότι το παιδί έχει κακοποίηση, πάει στο νοσοκομείο και, αφού διαπιστωθεί αυτή η κακοποίηση, η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες φροντίζει ώστε να ενημερωθεί και ο εισαγγελέας ανηλίκων για να φροντίσει για την επιμέλεια του παιδιού. Δεν είναι διαπιστωμένο ότι το κάθε παιδί από αυτά έχει πάρει φάρμακο ή οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που μπορεί να γίνει για να διαπιστωθεί είναι η εξέτασή του από το νοσοκομείο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο πάντως θα είχε πέσει στην αντίληψή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης.
Σημαντικά  είναι και τα όσα ανέφερε χθες το πρωί στον 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη η αντιδήμαρχος Ηρακλείου για κοινωνικά θέματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία ξεκίνησε το τελευταίο εξάμηνο μια συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Όαση του Παιδιού», προσεγγίζοντας λίγο πιο μεγάλα παιδιά του δρόμου ή των φαναριών, προκειμένου να βοηθηθούν και αυτά και οι οικογένειές τους.

Αν και ακόμη η τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο ήδη έχουν υπάρξει τέτοιου είδους επαφές και παρεμβάσεις. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζουν από πού προέρχονται, αν είναι καλά στην υγεία τους ή αν θέλουν κάποια βοήθεια και οι οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά στο μεταξύ γιατί οι ίδιες οι οικογένειές τους εμποδίζουν πολλές φορές τα παιδιά να μιλήσουν, καθώς σκοπός τους είναι να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για την είσπραξη χρημάτων. Η ίδια ανέφερε πως στο Ηράκλειο καταγράφονται από τους εκπαιδευτικούς επίσης περιπτώσεις παιδιών που αφήνουν τα παπούτσια στο σχολείο τους και βγαίνουν μετά το μάθημα στο δρόμο ξυπόλητα για το μεροκάματο.

Σε νέα έρευνα αναμένεται να προχωρήσουν οι Αρχές προκειμένου να προστατέψουν τους ανήλικους, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δέσποινα Συγγελάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook