Κρήτη | Αφήνουν τις ακτές χωρίς ναυαγοσώστες

κρήτη-αφήνουν-τις-ακτές-χωρίς-ναυαγοσ-60201

nayagosostes1«Διώξτε τους ναυαγοσώστες απ’ τις παραλίες. Το καλοκαίρι έληξε με το τέλος του Αυγούστου», αναφέρει η απόφαση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εφαρμόζει σχετικό νόμο του 2000, την ώρα που η Κρήτη θρηνεί φέτος πάνω από 35 ανθρώπους που χάθηκαν στη θάλασσα και ο τουρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και θα παραταθεί μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο και τη Συρία.

Οι δήμαρχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν τους ναυαγοσώστες, ρισκάροντας για τη μετέπειτα εξεύρεση των χρημάτων που πρέπει να τους καταβάλλουν, αλλά προειδοποιούν ότι, αν δε βρει πολιτική λύση η κυβέρνηση, από την επόμενη καλοκαιρινή χρονιά οι παραλίες της Κρήτης θα αδειάσουν από ναυαγοσώστες και θα γεμίσουν από πτώματα πνιγμένων συνανθρώπων μας!

Πνιγμοί

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η παρουσία του ναυαγοσώστη στο νησί μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή των λουομένων, που στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους φέτος ήταν και συνεχίζουν να είναι ηλικιωμένοι και ξένοι τουρίστες. Δε λείπουν όμως και οι Έλληνες, αν κρίνουμε από το περιστατικό της περασμένης Κυριακής στο Τομπρούκ, όταν πνίγηκε 60χρονος που τον παρέσυραν τα κύματα. Οι περισσότεροι πνιγμοί συνέβησαν στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, με ελάχιστους σε Ηράκλειο και Λασίθι, αφού, όπως λέει στη «Νέα Κρήτη» και ο πρόεδρος των ναυαγοσωστών στο νομό Ηρακλείου Μανόλης Μακριδάκης, στη δυτική Κρήτη βρίσκονται οι πιο «άγριες» θάλασσες.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook