Κρήτη | Αυτές οι επόμενες «δεξαμενές» διαθέσιμων;

κρήτη-αυτές-οι-επόμενες-δεξαμενές-δ-104829
stadio.chaniaΝέες αντιδράσεις και φόβο για θέσεις εργασίες που πιθανόν να κινδυνεύουν έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για προς κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς. Η «κόκκινη» λίστα που έχει δημοσιοποιηθεί περιλαμβάνει και Οργανισμούς στην Κρήτη προκαλώντας ήδη ανησυχία.
Σε όλες αυτές τις υπηρεσίες υπηρετούν πανελλαδικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 25.000 ως 30.000 υπάλληλοι και εκτιμάται ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε τη μεγάλη δεξαμενή εργαζομένων απ’ όπου θα προέλθουν οι προς απόλυση και προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Συγκεκριμένα στο στόχαστρο μπαίνουν στην Κρήτη:
– Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων ( που περιλαμβάνει το Εθνικό Στάδιο, το Σκοπευτήριο και το Ναυταθλητικό Κέντρο δηλαδή το Κολυμβητήριο Χανίων).
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι πληροφορίες αναφέρονται στη συγχώνευση υπό ένα φορέα που έχει ήδη προχωρήσει ή αν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι).
 Υπουργείο Υγείας
Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Ρεθύμνου
– Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου
Το θέμα είναι τώρα εάν θα επιβεβαιωθούν και επισήμως οι πληροφορίες και αν τίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι οποίοι αγωνιούν για τη δουλειά τους. Για μια ακόμη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης πέφτουν σαν «βόμβα» στην Κρήτη που ήδη έχει πληγεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας.
 
Για παραπλάνηση κάνει λόγο το υπουργείο
Αναφερόμενο στις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα 800 λουκέτα σε Οργανισμούς σε όλη τη χώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παραπλανείται η κοινή γνώμη αναφέροντας:
«Οι σχετικές δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η χώρα μας από το 2012, αφορούν την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013. Κανένα άλλο πρόγραμμα κινητικότητας δεν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων αυτών θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις στον δημόσιο τομέα, ώστε να ανταποκρίνονται τα προσόντα και οι δεξιότητές τους στις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου».

 

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook