Κρήτη | Έρχονται μπουλντόζες του ΥΠΕΚΑ!

κρήτη-έρχονται-μπουλντόζες-του-υπεκα-39076

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΈρχονται οι μπουλντόζες του Υ.Π.Ε.Κ.Α στην Κρήτη. Αυτή την εβδομάδα πιθανότατα Τετάρτη και Πέμπτη θα γραφτεί ο επίλογος για τουλάχιστον δυο κραυγαλέες περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης που έχουν διαπιστωθεί κατά μήκος του αιγιαλού και της παραλίας του νησιού.

Η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματική Αλλαγής άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η κατεδάφιση κέντρων αναψυχής ή ακόμη και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, οι ιδιοκτήτες των οποίων, εδώ και χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι παραβίασαν τη κείμενη νομοθεσία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που έχουν αναλάβει ρόλο «ράμπο» για να εκτελούν κατεδαφίσεις κραυγαλέων παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι πρώτες δυο κατεδαφίσεις θα αφορούν σε κτίσματα που βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές ανατολικά του Ηρακλείου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χερσονήσου.

Στην Κρήτη έχουν εκδοθεί αποφάσεις κατεδάφισης για τουλάχιστον 78 κτίσματα σε σύνολο 3.300 αυθαιρέτων σε όλη την Ελλάδα. Το Υ.Π.Ε.Κ.Α σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχει αποφασίσει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα-το αργότερο έως τις αρχές του 2014- να έχει ολοκληρώσει την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων σε όλο το νησί.

Στο θέμα των αυθαιρέτων είχε αναφερθεί στα τέλη Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της πολιτείας, το οποίο φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά. «Θα είμαστε αμείλικτοι προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι ξέρουμε ότι στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και οι παράνομες πολεοδομήσεις και τα παράνομα κτίσματα είναι πάρα πολλά, ιδιαίτερα στο Νομό Ηρακλείου. Να μην φτάσουμε ξανά στο σημείο που τώρα έχουμε φθάσει, ιδιαίτερα στην δυτική πλευρά της πόλης του Ηρακλείου με χιλιάδες αυθαίρετα. Να προλάβουμε ότι παράνομα πάει να δημιουργηθεί, ο Καλλικράτης άλλωστε αυτά τα προβλέπει. Είμαστε υποχρεωμένοι λόγω της αρμοδιότητας την οποία έχουμε αναλάβει να επιβάλλουμε και τις ποινές και τις κατεδαφίσεις», είχε τότε τονίσει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δεικτάκης.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook