Κρήτη | Άνοιξε… το μισό Πανεπιστήμιο | Έχε το νου σου

κρήτη-άνοιξε-το-μισό-πανεπιστήμιο-έ-97316

panepistimioΝέα πενθήμερη απεργία από σήμερα, για πέμπτη εβδομάδα, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μεταξύ αυτών, όπως είχαμε γράψει (ΕΔΩ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που ταυτόχρονα είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούσε ότι σε κάποιες σχολές, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά παρά την απεργία των διοικητικών.

Γι΄ αυτό και οι φοιτητές, από σήμερα κάλο είναι να παίρνουν τηλέφωνο στις σχολές τους ή να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των τμημάτων για να ενημερώνονται.

Δεν λειτουργεί το Ρέθυμνο – Ανοίγει το Ηράκλειο

Ωστόσο, φαίνεται ότι το κοινό μέτωπο των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει ραγίσει.

Έτσι, οι εγγραφές των πρωτοετών στη σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και στη Σχολή Επιστημονών Υγείας, διεξάγονται κανονικά και θα διαρκέσουν έως τις 21 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, «οι Εγγραφές των πρωτοετών Φοιτητών και η εξυπηρέτηση των τελειοφοίτων ως προς τα στοιχεία και έγγραφα που χρειάζονται για τη συνέχεια των σπουδών τους», διεκπεραιώνονται κανονικά.

Έτσι, στο Ηράκλειο, το χειμερινό εξάμηνο ξεκίνησε σήμερα και επίσημα.

Απεργία και Εγγραφές στο Ρέθυμνο

Στην απόφασή τους τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία, ωστόσο θα πραγματοποιήσουν εγγραφές φοιτητών από τις 14 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Επιπλέον τονίζουν, με αφορμή προφανώς τη διαφοροποίηση των αποφάσεων των Σχολών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ξεκάθαρη στάση από το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ανάληψη της ευθύνης που αντιστοιχεί στο ρόλο και τη θέση του καθενός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook