Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Ένωσης | Photos

κορυφώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-του-εορτασ-111338

enosi 2Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους Χανιωτών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κορυφώθηκαν το πρωί ε την έπαρση της σημαίας στο Φρούριο του Φιρκά οι εορταστικές εκδηλώσει του εορτασμού των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

enosi 1Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Συνοδική Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδιών ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη.

enosi 3Με το πέρας της Συνοδικής Λειτουργίας και της Επίσημης Δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή με σημαίες από σχολεία που κατευθύνθηκε στο Φρούριο του Φιρκά όπου θα πραγματοποιείτο η έπαρση της Σημαίας.

enosi 6Στην κορυφή της πομπής ήταν ομάδα Κρητών με παραδοσιακές ενδυμασίες που τραγουδούσε ριζίτικα τραγούδια.

enosi 7Η τελετή στο Φρούριο του Φιρκά περιελάμβανε ομιλά του Δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη με αναφορά στα γεγονότα της περιόδου.

enosi 11Ακολούθησε η ανάρτηση της Σημαίας στον ιστό του Φρουρίου που έγινε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη τον Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος Νίκο Παπαδάκη.

enosi 12 Την έπαρση της σημαίας συνόδευσαν βολές από την φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ που έπλεε ανοιχτά του Ενετικού Λιμανιού.

enosi 8Ακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη από αεροσκάφος F-16 B 52 plus, και αμέσως μετά επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων), στο Δημαρχείο Χανίων (εγκαίνια βιβλιοθήκης Ελ. Βενιζέλου), στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» (φωτογραφική έκθεση Περικλή Διαμαντόπουλου) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (έκθεση «Κρήτη 1913-2013»).

enosi 5Στις σημερινές εκδηλώσεις εκτός από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Κρήτης, η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Άρχων και των Σωμάτων Ασφαλείας και φυσικά πλήθος Χανιωτών.

enoisi 9

 

 

One thought on “Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Ένωσης | Photos

  1. Καλησπέρα,
    πραγματικά μου άρεσε η στήλη σας με τους ασυνειδητους οδηγούς. Νομίζω θα ήταν πολύ καλό να το τηρήσετε εβδομαδιαία. Θέλω να σας στείλω μια φοτο αλλα δεν έχει επισύναψη αρχείου η φόρμα. Lexus 3,4 panv στο πεζοδρόμιο κλείνει μπαρα αμεα και ολο το πεζοδρόμιο, η κυρία κατεβαίνει κ πάει για φαί ακριβώ στο απέναντι πεζοδρόμιο ενω στα στενα υπάρχει άπλετος χώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook