Κονταξάκης: Καθημερινά βρίσκουμε αυτοσχέδια μαχαίρια στις φυλακές Χανίων

κονταξάκης-καθημερινά-βρίσκουμε-αυτ-43390

filaki agias«Σε καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούμε στις φυλακές της Αγυιάς Χανίων βρίσκουμε αυτοσχέδια μαχαίρια».

Αυτό υποστήριξε μιλώντας το πρωί στον SUPER FM 89.6 o Αντιπρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων του καταστήματος Κράτησης «Κρήτη Ι» Γιώργος Κονταξάκης.

Παράλληλα ο κ. Κονταξάκης σημείωσε ότι «το έγκλημα οργιάζει. Πανελλαδικά μέσα στις φυλακές έχουν γίνει τόσα επεισόδια, όσα δεν έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία. Αποδράσεις, ομηρίες, εξεγέρσεις, βόμβες.

Στην φυλακή της Αγυιάς που υποτίθεται ότι είναι καινούργια, βρίσκουμε καθημερινά αυτοσχέδια μαχαίρια που μπορούν να φτιαχτούν από ένα απλό εξάρτημα, το οποίο μπορούν να το πάρουν οι κρατούμενοι, να το τρίψουν και να το κάνουν μυτερό και κοφτερό σαν ένα μαχαίρι».

kontaxakisΟ αντιπρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των Χανίων, ανέφερε ότι «η φυλακή της Αγυιάς μπορεί να είναι ένα νέο κτίριο, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός εντοπίζουμε, κάθε μέρα λάθη ως προς το στήσιμο του Καταστήματος, αυτό θεωρείστε το δεδομένο.

Τα πάντα είναι υπερσύγχρονα με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγουν οι πόρτες αλλά δεν παίζει ρόλο σε μία φυλακή, τόσο η τεχνολογία, όσο η ασφάλεια και η σοβαρότητα της θέσης».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κονταξάκη,» μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις φυλακές Τρικάλων, είμαστε σε επιφυλακή, από την Παρασκευή το απόγευμα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες, ακόμη και οι αναρρωτικές. 

 Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, τόσο για την εσωτερική, όσο και για την εξωτερική φρουρά και γενικότερα είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook