Κοινή εκλογική κάθοδο με ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Βενιζέλος

κοινή-εκλογική-κάθοδο-με-δημαρ-πρότει-36437

sinedrio pasok Νέο άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ με σκοπό τη συγκρότηση μιας μεγάλης κεντροαριστεράς πραγματοποίησε από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εισηγούμενος μάλιστα »συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στην πρόσφατη πρότασή του προς τη ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι δεν είναι συγκυριακή και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν »στη ΔΗΜΑΡ να θεωρούν ευκολότερη την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ».

Μίλησε για την ανάγκη ενός ανανεωμένου κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού, τονίζοντας πως απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, σε μια προτεινόμενη συμμαχία από την οποία απέκλεισε πάντως τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μέτωπο πλήρους διαφωνίας με την ηγεσία του.

Αιχμές για την πενταετία Παπανδρέου

»Από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ένας ισχυρός κοινωνικός σχηματισμός, ο οποίος, όμως, κάποια στιγμή έπεσε στον τοίχο της κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι »σήμερα είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας νέος κοινωνικοπολιτικός συνασπισμός που θα εκφραστεί μέσα από ένα πλειοψηφικό ρεύμα της Κεντροαριστεράς».

»Στην ιστορική του διαδρομή το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, »είχε και καλή και κακή όψη, αλλά δυστυχώς κλωνοποιήθηκε πολιτικά το κακό ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2009».

Η εξομολόγηση για τη »βελούδινη έξοδο από το ευρώ»

Το καλοκαίρι του 2011 η τρόικα πρότεινε την βελούδινη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε, εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος.

»Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να σηκώσει δυσανάλογα το μερίδιο της ευθύνης», είπε και αναρωτήθηκε ποιοι έφεραν το ΔΝΤ στην καρδιά της ευρωζώνης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη Γερμανία για την αμηχανία που προκλήθηκε. »Έπρεπε να κινηθούμε πιο αποφασιστικά», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα του εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και αναφέρθηκε στα απόντα αλλά και στα παρόντα στελέχη του, από Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Γ. Γεννηματά.

H απάντηση για τις απουσίες

»Κάποιοι μίλησαν για ηχηρές απουσίες. Όποιοι τιμήθηκαν από την παράταξη και κάνουν τώρα πλάγια βήματα εξόδου, βρίσκονται τώρα στην κρίση της κοινωνίας».

»Το δικό μου προσκλητήριο τους αφορά όλους, όλα τα μέλη ανεξαιρέτως», κατέληξε.

Ο Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο

Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης παρευρέθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ άλλων δήλωσε.

»Η απογοήτευση των πολιτών από τις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και ο θυμός τους από τα πολιτικά λάθη της μεταπολιτευτικής περιόδου, εμφανίζονται μπροστά μας ως ογκόλιθοι, τους οποίους όχι μόνο αποκλείεται αλλά και απαγορεύεται να προσπεράσουμε».

Αναφορικά με την πρόταση Βενιζέλου για συνεργασία ο κ. Λυκούδης δεν έδωσε απάντηση.

One thought on “Κοινή εκλογική κάθοδο με ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Βενιζέλος

  1. Και μισή ώρα να είσαι υπέρ πολιτικής Λιτότητας (Austerity measures), σε καθιστά ακατάλληλο –αν μη τι άλλο– να ονομάζεσαι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ..!

    Βέβαια, ο πανουργιώτατος ο Βαγγέλας ο Επωνυμοκάπηλος, το ξέρει ΚΑΙ αυτό, γι’αυτό επιχειρεί να στήσει αυτοκρατορία «Κ ε ν τ ρ ο α ρ ι σ τ ε ρ ά ς» –και όχι Σοσιαλισμού…

    Όμως τι είναι Κ ε ν τ ρ ο α ρ ι σ τ ε ρ ά; Αλήθεια, τι μπορεί να σημαίνει Κεντροαριστερά για τους _δ ρ ά σ τ ε ς_ άγριας Λιτότητας και ελάττωσης Κράτους? Ψιλό γαζί τονε περνάμε τον κουτο-Λαό, έτσι???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook