Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι κυπριακές τράπεζες

κλειστές-μέχρι-την-πέμπτη-οι-κυπριακέ-41147

Δεν θα λειτουργήσουν Τρίτη και Τετάρτη οι τράπεζες της Κύπρου. Έκκληση για ψυχραιμία προς τους πολίτες από τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου. Δεν θα ανοίξουν ούτε τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

cyprusbank

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης της Κύπρου.

«Τρίτη και Τετάρτη, οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος. Την είδηση επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.

Δεν θα ανοίξουν ούτε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜ.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλεί τους πελάτες των τραπεζών σε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού και αναφέρει ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετρητά να ικανοποιούνται συνεχώς μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι αναγνωρίζει την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ζώνης του Ευρώ, σε σχέση με την Κύπρο και τις εξελίξεις που ακολούθησαν εντός και εκτός της χώρας.

Περαιτέρω αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα και την Κυβέρνηση και είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη των όποιων μέτρων απαιτηθούν για την προστασία της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Στο μεταξύ περισσότερη ευελιξία ως προς το τέλος φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, ζήτησαν τη διαφύλαξη των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ, και αντίστοιχα την αναπροσαρμογή του σχετικού συντελεστή επί του τέλους στις καταθέσεις υπεράνω του ποσού αυτού, προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο που έχει αρχικώς αποφασιστεί κατά την τελευταία συνεδρίασή του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

One thought on “Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι κυπριακές τράπεζες

  1. Η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ »ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» ..ΥΠΟΘΕΣΗ: ME ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.
    ΣΚΗΝΗ 1: ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Ο ΣΟ Ι ΜΠΛΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ+ΡΩΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Η Ε.Κ.Τ. ΣΩΣΤΑ?ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣ ΑΔΗΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ…
    ΣΚΗΝΗ 2 ..ΘΑ ΠΕΙ Ο ΣΟ ΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ[ΜΕΡΚΕΛ]..ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ,ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.
    ΣΚΗΝΗ 3..ΜΑΓΚΕΣ[ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟ ΙΜΠΛΕ::ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΛΕΦΤΑ..ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ…ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ 1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΕΠ.[ΔΗΛ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ]…ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ,ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΜΠΑΝΚ……
    ΣΚΗΝΗ 4.ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΡΩΤΑΝΕ:TI ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ »ΜΑΡΙΔΑΣ»?
    ΣΚΗΝΗ 5..Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ: TΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΑΜΗΘΗΤΕ……………………..
    ΣΚΗΝΗ 6 .ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ , ΟΙ ΡΩΣΟΙ+ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ….
    ΣΚΗΝΗ 7.ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ,ΖΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ…………………………………………………..///ΦΙΛΑΚΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook