Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στην Κρήτη | Ανοιχτό το οδικό δίκτυο | Ομαλοποιούνται τα προβλήματα

κλειστά-παρέμειναν-τα-σχολεία-στην-κρ-20621

omalos-xioniΤα εκχιονιστικά μηχανήματα που δούλευαν από χθες νωρίς το πρωί, κατάφεραν ν’ απομακρύνουν το χιόνι από όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, ενώ απομάκρυναν και τους ογκόλιθους που είχαν πέσει έπειτα από κατολισθήσεις, στο δρόμο που οδηγεί από τον Σκινέ προς το Ανατολικό Σέλινο.

Μπορεί το χιόνι να απομακρύνθηκε από το επαρχιακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στον Ομαλό αλλά και στην περιοχή του Σέμπρωνα, ωστόσο, οι αρμόδιοι τοπικοί Φορείς,προτρέπουν τους πολίτες ν’ αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος προς αυτές τις περιοχές, καθώς, λόγω του ψύχους, έχει δημιουργηθεί πάγος και υπάρχει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Στο μεταξύ, στο Νομό Ρεθύμνου, τα προβλήματα περιορίζονται κυρίως στο Δήμο Ανωγείων, όπου παρά το γεγονός ότι οι χιονοπτώσεις είναι σε ύφεση και σήμερα τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ υπήρξαν και προβλήματα στην υδροδότηση του Δήμου, καθώς πάγωσαν οι σωλήνες λόγω του ψύχους.

anogeia 9Η «αλατιέρα» αλλά και το Γκρέιτερ του Δήμου έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους από και προς τ’ Ανώγεια, ενώ δεν καταγράφηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, σε αντίθεση με το Οροπέδιο Λασιθίου, που ο Δήμαρχος, Γιώργος Μηλιαράς, έκανε έκκληση στα συνεργεία της ΔΕΗ να παραμείνουν για όσο χρειαστεί στην περιοχή, έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες από το χιόνι.

lasithi xioniaΣτο Ηράκλειο,  χιόνισε στα ορεινά του Νομού αλλά και στα ημιορεινά, όπως στην Αγία Βαρβάρα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

agia-varvara-xioniaΠαράλληλα, χθες το απόγευμα κάποιοι εκδρομείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, στην περιοχή του Τζερμιάδου στο Λασίθι, αφού σημειώθηκε χιονοθύελλα και η διέλευση των αυτοκινήτων, ήταν αδύνατη χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Κρήτη:

Στα Χανιά κλειστά παραμένουν τα σχολεία των Δήμων Σφακίων και Πλατανιά  στις περιοχές (Ασκύφου, Λάκκου και στον Ομαλό.)

Στο Ρέθυμνο, δεν γίνονται μαθήματα στα σχολεία των Δήμων Μυλοποτάμου και Αμαρίου.

Στο Ηράκλειο, ο χιονιάς κρατά κλειστά τα σχολεία των Δήμων Αρχανών- Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου και κάποια από τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας.

Στο Νομό Λασιθίου, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Οροπέδιο, Αρμένους, Ζήρο.

Ο καιρός στην Κρήτη αύριο:

Για αύριο Πέμπτη 10/1, προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, άνοδο της θερμοκρασίας στους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook