«Κλειδώνει» η διαθεσιμότητα; | Σύσκεψη στο Μαξίμου

κλειδώνει-η-διαθεσιμότητα-σύσκεψη-16100
samaras maximouΣυγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων καταρτίζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητούν στη σημερινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, των αλλαγών στα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών και την αξιολόγηση των ικανοτήτων του προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους.
Τρεις βασικές δεξαμενές της διαθεσιμότητας θα αποτελέσουν ο χώρος της Παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100.000 εργαζόμενους και η τοπική αυτοδιοίκηση με 80.000 υπαλλήλους.
Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα παρουσιαστούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων.
Η επόμενη φάση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δομών δημοσίων φορέων, όπου αναμένεται να καταγράψουν περικοπές σε δομές της τάξης του 40%.
Πηγή: in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook