Κλείνει το Τμήμα Δομικών του ΤΕΙ Ηρακλείου | Καταργείται στα Χανιά το γενικό τμήμα του Π.Κρήτης;

κλείνει-το-τμήμα-δομικών-του-τει-ηρακλ-37417

tei krirtisΠριν ακόμα …στεγνώσει το μελάνι από νέα «βελτιωμένη» πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και οι αντιδράσεις που καταγράφονται στην Κρήτη είναι μεγάλες. Στο Ρέθυμνο συνεδρίασε το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια με σπουδαστές του Τμήματος Δομικών Έργων.

Νέο κύμα κινητοποιήσεων φαίνεται να δημιουργεί η νέα ..τελική , όπως χαρακτηρίζεται , πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, η οποία θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι προβλέψεις του σχεδίου για κλείσιμο του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης έχουν ήδη ξεσηκώσει του σπουδαστές του και μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αντιδράσεις αυτές ήταν και η αιτία που το Συμβούλιο του Ιδρύματος «αναγκάστηκε» το απόγευμα να συνεδριάσει όχι στο Ηράκλειο , αλλά στο Ρέθυμνο. Και αυτό σε μία προσπάθεια να εμποδιστούν οι σπουδαστές να διακόψουν τη συνεδρίαση. Οι τελευταίοι πάντως δεν δίστασαν να μεταβούν με δύο λεωφορεία στο Ρέθυμνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το κτίριο όπου γινόταν ησυνεδρίαση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι, στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ οι σπουδαστές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που επισήμως θα παρουσιαστεί σήμερα καταργούνται και τα δυο τμήματα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο και το ένα της Ιεράπετρας , ενώ το Υπουργείο φαίνεται να υπαναχώρησε για το θέμα της Σχολής Γεωπονίας που παραμένει στο Ηράκλειο.

Και στο Λασίθι όμως, ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις, ενώ σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας , Σήφης Αναστασάκης προαναγγέλει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη δήλωση του ο κ. Αναστασάκης αναφέρει :

“Με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι το Παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα καταργείται και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης συγχωνεύεται και μεταφέρεται στο Ηράκλειο.

Τους τελευταίους μήνες ο λαός της Ιεράπετρας διεκδίκησε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του Τμήματος. Ο Δήμος της Ιεράπετρας μαζί με τους φορείς κατέγραψαν και ενημέρωσαν τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κόμματα και πολιτικούς παράγοντες. Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Ακόμα και την Δευτέρα 4 Μαρτίου στείλαμε στον Υπουργό, αναλυτικά τις δεσμεύσεις μας, για τη στήριξη που θα παρέχει προς το Τμήμα ο Δήμος Ιεράπετρας.

Αύριο το πρωί αναχωρώ για την Αθήνα. Έχω ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει πρωινή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και άμεση συνεδρίαση στις 10 το πρωί, προκειμένου να διαμορφωθεί επίσημα η θέση της πόλης. Για μας η διεκδίκηση δεν έκλεισε ακόμα”.

Στο μεταξύ αναστάτωση επικρατεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, λόγω της διαφαινόμενης κατάργησης του Γενικού Τμήματος.

panepistimia-3

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook