Κλέβουν στο… ζύγι τα ενεχυροδανειστήρια | Όργιο παραβατικότητας σε όλη τη χώρα

κλέβουν-στο-ζύγι-τα-ενεχυροδανειστή-107680

enexyroΟ πυρετός του χρυσού φαίνεται ότι δεν πιάνει τελικά μόνο τους επίδοξους χρυσοθήρες αλλά και τους ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων.

Σχεδόν το 60% των ενεχυροδανειστηρίων κλέβουν στη ζυγαριά αποκομίζοντας έτσι επιπλέον κέρδη, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία του ΣΔΟΕ. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Συγκεκριμένα, από 1.1.2013 έως 30.09.2013 το ΣΔΟΕ διενήργησε 141 ελέγχους, από τους οποίους έχουν προκύψει 407 παραβάσεις και το ποσοστό παραβατικότητας είναι 59%.

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκόρδα τα ενεχυροδανειστήρια πρέπει να διαθέτουν ζυγαριά υψηλής ακριβείας. Κάτι που από ότι φαίνεται ξεχνούν.

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για να ενημερώνονται και να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Επίσης, μπορούν να στέλνουν τις καταγγελίες τους όλο το 24ωρο στο φαξ 2103843549 και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.

Πηγή: koutipandoras

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook