Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ των Χανίων

κινητοποιήσεις-στους-οτα-των-χανίων-7199

Όχι σε απολύσεις και στήριξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων ζητούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων.

Σε μια από τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων αποφάσισαν να υιοθετήσουν το πλαίσιο της δράσης του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων που ζητά την

άμεση σύγκλιση όλων των δημοτικών συμβουλίων και την λήψη απόφασης για την μη αποστολή από τους δήμους ονομάτων εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και όπως αποφασίστηκε σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα θα συμμετέχουν την Τετάρτη στην 3ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ .

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των δήμων του νησιού λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού ενώ σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδίοικησης των Χανίων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δήμοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές πόρων και προσωπικού.

Υποστήριξε ακόμα ότι με τις περικοπές κατά 60% των χρηματοδοτήσεων που οι δήμοι λαμβάνουν από το κεντρικό κράτος σε συνδυασμό με τις 200 επί πλέον αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Ο κ. Μαλανδράκης τάχθηκε κατά της παρουσίας οικονομικών επιτρόπων στους δήμους ενώ εμφανίστηκε αντίθετος και με τις όποιες αυξήσεις των ανταποδοτικών και άλλων τελών το 2013 καθώς αυτές θα επιβαρύνουν τους δημότες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται όλοι οι δήμαρχοι στα Χανιά κάποιοι από τους οποίους κάνουν λόγω ακόμα και για παραίτηση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook