«Κερνάμε Ελλάδα» στα Χανιά | Το σημερινό πρόγραμμα

κερνάμε-ελλάδα-στα-χανιά-το-σημεριν-102640

kername01

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αγιά.

Σήμερα  Κυριακή το Φεστιβάλ θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 10.00 έως τις 22.00.

Εκτός από την μεγάλη έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία παρουσιάζονται από 120 Εκθέτες από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, το φεστιβάλ θα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις αλλά και σε γαστρονομικές δημιουργίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20|10

  • 11:00 – 14:00 «Δημιουργίες εμπνευσμένες από την χλωρίδα της Κρήτης» (Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ευαγγελία Βολακάκη, Εικαστικός)
  • 14:00 – 17:00 «Η πνοή της κρητικής φύσης: αναπαραστάσεις με πηλό» (Υπεύθυνη εργαστηρίου: κ. Μαρία Παπαδερού, Κεραμίστρια)
  • 17:00 – 21:00 «Πηλός και πάλι: συνδέοντας τη γη με την Ιστορία και τον Πολιτισμό» (Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σύλβια Πετσούρα, Εικαστικός)

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

kername05Καθ’ όλη την διάρκεια του τριήμερου, θα λειτουργούν 8 Θεματικά Εργαστήρια, τα οποία θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στην κρητική παράδοση, τη φύση και τα τοπικά προϊόντα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Οι Κτηνοτρόφοι των Χανίων θα προσφέρουν στο κοινό, παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, τσιγαριστό αλλά και την αυθεντική γραβιέρα Κρήτης.

ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΗΣ: Το Δίκτυο Οινοποιών θα παρουσιάσει όλες τις ποικιλίες των κρασιών που παράγονται στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

«ΤΟ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ» (ο Αργαλειός): Τυλιγάδι, αδράχτι, ρόκα, ανέμη… Αυτό είναι ο αργαλειός! Η ιερή τέχνη της υφαντικής από το μίτο της Αριάδνης μέχρι την Ομηρική Πηνελόπη ξετύλιξε στο πολιτισμό το νήμα της αγάπης την ελευθερία του νου, καθώς κάθε ανυφαντού πάνω στο αργαστήρι έδινε όλες τις αισθήσεις της. Κάθε υφαντό εύρημα είναι ένα ποίημα, ένα κοινωνικό οικονομικό πολιτισμικό κειμήλιο. Ταξιδέψτε στο «αργαστήρι…»

SILK – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ: Ο κύκλος του μεταξιού από την γέννηση μέχρι και τη μεταμόρφωση του μεταξοσκώληκα σε χρυσαλίδα.

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΨΩΜΙ: Ελάτε να γνωρίσετε πως ζυμώνεται το αληθινό ψωμί. Με αλεύρι ολικής άλεσης, φυσικής καλλιέργειας από ντόπιους σπόρους και με φυσικό προζύμι το οποίο μαθαίνουμε να το δημιουργούμε. Ιδέες για υγιεινή μαγειρική και άνοιγμα φύλλου.

ΧΟΧΛΙΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ESCARGOT DE CRETE: Χρωματισμοί του κρητικού χοχλιού. Show Cooking με σαλιγκάρια Escargot de Crète

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ & ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Οδηγίες για αειφορική γεωργία και παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

ΧΑΡΟΥΠΙ «Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»: Το χαρούπι της Κρήτης έχει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και με αυτό μπορούν να παρασκευαστούν εξαιρετικά προϊόντα. Ελάτε να γευτείτε την χαρουπομερέντα.

kername-ellada-1ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10

  • 19:30 Χορεύει ο Σύλλογος Μακεδόνων Νομού Χανίων «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
  • 20.30 Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Αντρέα Μανωλαράκη και το Συγκρότημα του. Χορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων του Γιάννη Αγιασμενάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook