«Καταδότες» της Εφορίας ιδιωτικά σχολεία, νοσοκομεία, ιατρεία…

καταδότες-της-εφορίας-ιδιωτικά-σχο-27118

eforia2Στο μικροσκόπιο της εφοριας μπαίνουν τα νοικοκυριά που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ και σχολές. Με εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών ζητά να αποσταλούν στην ΓΓΠΣ, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους, προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις

Συγκεκριμένα απευθύνεται σε Πανεπιστήμια, Κολέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, εισαγωγικών εξετάσεων και πιστοποιήσεων γενικά, ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ινστιτούτα, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές, ακόμα και σε σχολές οδήγησης, ωδεία και μουσικές σχολές, σχολές χορού, πολεμικών τεχνών και γυμναστήρια!!!

Τα στοιχεία που πρέπει να διαβιβάσουν και αφορούν το 2011 και είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ΑΦΜ

γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, ιδιαίτερα μαθήματα, κ.λ.π.).

Το υπουργείο Οικονομικών τούς αντιμετωπίζει έτσι σαν ύποπτους φοροδιαφυγής, εφόσον… κρύβουν τα δίδακτρα που πληρώνουν ώστε να αποφύγουν το τεκμήριο διαβίωσης και την πληρωμή επιπλέον φόρου.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook