Καμιά συμφωνία για εργασιακά …

καμιά-συμφωνία-για-εργασιακά-2861

Παρά τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών, ότι τα μέτρα θα κλείσουν «αναγκαστικά» σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη λήξη της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό για συνολική διαπραγμάτευση ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Οι αξιώσεις της τρόικας με βρίσκουν αντίπαλο», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης. «Δεν πρόκειται να δεχτώ, ούτε να ψηφίσω, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τις μεταβολές που θέλει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα», διευκρίνισε και σημείωσε: «Μέχρι τέλους αυτή θα είναι η σταθερή και αμετακίνητη άποψη μου»

Υπογράμμισε ότι όσα ζητεί η τρόικα είναι η επιλογή να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει και πρόσθεσε ότι δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος, αλλά επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο στο οποίο θα είναι ουσιαστικά καθηλωμένες οι αμοιβές. Παράλληλα, προέβλεψε έξαρση των απολύσεων και άνοδο της ανεργίας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η συζήτηση συνεχίζεται. «Η παράταση της εκκρεμότητας δεν βοηθά  φανταζόμουν διαφορετικά τον περασμένο Ιούνιο τη διαπραγμάτευση», δήλωσε από τη μεριά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας όμως ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Επανέλαβε ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να πείθει τον ελληνικό λαό, τους εταίρους και τις αγορές, προκειμένου να υπάρξει λύση στην ελληνική κρίση. Επέμεινε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς οριζόντια μέτρα, ενώ για τα εργασιακά αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν πρέπει να ανοίξει και αυτό το μέτρο. Όπως νωρίτερα έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκρινε ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος και δεν θα βελτιώσουν οι αλλαγές την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Πρόσθεσε ότι δεν άλλαξε κάτι από τις αρχές του έτους και τις προηγούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, λέγοντας πως «είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση».

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπεύθυνη για τα δημόσια οικονομικά είναι η ελληνική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Για ακόμη μία φορά δήλωσε ότι το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να είναι το τελευταίο. Όπως διευκρίνισε, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει από τους ομολόγους του μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε το πλαίσιο που θα κατατεθεί στη Βουλή να είναι ολοκληρωμένο και να αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook