Και στα νοσοκομεία της Κρήτης το κίνημα «δεν πληρώνω»

και-στα-νοσοκομεία-της-κρήτης-το-κίνημ-114891

nosokomeioΚινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, αύριο, κόντρα στην «ταρίφα» των 25 ευρώ

Οργανώνονται … από όλες τις πλευρές οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, κόντρα στην «ταρίφα» των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή ασφαλισμένου σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, ωστόσο, επιχειρούν να «εμπλέξουν» στην προσπάθεια εκπροσώπους κοινωνικών, συνδικαλιστικών και εργατικών αλλά και πολιτικούς άρχοντες, προκειμένου η προσπάθεια να έχει και νομική βάση, άρα και αποτέλεσμα.

Αύριο, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούν διαμαρτυρία κόντρα στο 25ευρο, ενώ παράλληλα συντονίζονται ώστε ο αγώνας να είναι καθολικός και να βρεθεί τρόπος αντίδρασης στο «ετσιθελικό» εισπρακτικό μέτρο.

Στην αυριανή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων θα τεθεί η πρόταση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ να συμμετάσχουν σε συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κι αυτό προκειμένου να υπάρξει μια καθολικότητα στην αντίδραση από όλα τα κρητικά σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Στη συνάντηση θα κληθούν και φορείς, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα, τύπου «Δεν πληρώνω» αυτή τη φορά για τα νοσοκομεία και με την προϋπόθεση να εξασφαλιστούν και οι νομικές φόρμες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της αντίδρασης. Αυτό που ερευνάται τώρα είναι πώς οι πολίτες μπορούν να οπλιστούν και νομικά, ενώ παράλληλα στο «χορό» μπαίνουν σιγά σιγά και πολιτικοί φορείς, με πρώτο το βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο οποίος προετοιμάζει για τους Ανεξάρτητους Έλληνες νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση του εισπρακτικού μέτρου. Παράλληλα και το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ζητήσει την απόσυρση του μέτρου.

Πηγή: cretalive.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook