Κάγκελα παντού… | Αυστηρά μέτρα ενόψει της παρέλασης σε όλη την Κρήτη

κάγκελα-παντού-αυστηρά-μέτρα-ενόψει-42930

parelasi xania

Με παγιωμένη πλέον την εικόνα των καγκελόφραχτων παρελάσεων πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής άρχισε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων γύρω από τις εξέδρες των επισήμων, εικόνα η οποία εξακολουθεί να προκαλεί την αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας κινείται βάσει των εντολών που έχουν δοθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των παρελάσεων σε όλη την Κρήτη.

Μεγάλη μερίδα πολιτικών παραγόντων που δίνουν το «παρών» στις δημόσιες εκδηλώσεις φαίνεται να προσανατολίζονται σε σιωπηλή αποχή.

Σύμφωνα πάντως με τον έως τώρα προγραμματισμό, την κυβέρνηση στα Χανιά θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης, και στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο Ηράκλειο την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης.

Στο Λασίθι αναμένεται να δώσει το «παρών» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, ωστόσο ήδη με ανακοίνωσή τους οι «Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλου» έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους τους πολιτικούς παράγοντες, εκτός του δημάρχου Αγίου Νικολάου και του εκπροσώπου της Εκκλησίας.

Στο Ηράκλειο, που θεωρείται το πλέον θερμό μέτωπο για την ΕΛ.ΑΣ, όλα δείχνουν πως η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί στον καθιερωμένο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μαθητές και στρατιωτικά αγήματα θα διέλθουν από τη λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Αβέρωφ με κατεύθυνση προς τον Άγιο Μηνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook