Θύελλα αντιδράσεων από δημάρχους …

θύελλα-αντιδράσεων-από-δημάρχους-8174

Σε επιτήρηση από τους δανειστές υπουργεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Ειδικότερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκτά τον απόλυτο έλεγχο έτσι ώστε να είναι άμεση η παρέμβαση στη περίπτωση αποκλίσεων.

Σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ τίθενται τριμηνιαίοι στόχοι αλλά η παρακολούθηση θα γίνεται σε μηνιαία βάση.

Στην περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, τότε αυτομάτως θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις, ενώ εάν διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις επί δύο συνεχή τρίμηνα τότε θα τοποθετείται επόπτης.

«Ουσιαστικά καταργείται το αυτοδιοίκητο. Είμαστε υπό ομηρία. Προσπαθούν τις αδυναμίες του συγκεντρωτικού κράτους που κατέρρευσε να τις μεταφέρουν στην τοπική κοινωνία», δήλωσε στο Ράδιο 9,84 ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο οποίος είναι αντίθετος στην παρούσα φάση με τη μαζική παραίτηση των δημάρχων. «Πρέπει να μείνουμε και να αγωνιστούμε», είπε.

Προανήγγειλε επίσης την προσφυγή των δημάρχων στο Συμβούλιο Επικρατείας, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση περί αύξησης των τελών στους δημότες αν διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10% είναι αντισυνταγματική.

Σύσκεψη στην περιφέρεια.

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλεί σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, και τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια Κρήτης, σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης θα είναι η επιχειρούμενη διαθεσιμότητα υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook