Θρίλερ με την απαγωγή Μητροπολίτη

θρίλερ-με-την-απαγωγή-μητροπολίτη-55935

ΣΥΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣΣτα χέρια απαγωγέων, πιθανότατα Σύρων ανταρτών βρίσκονται δυο Ορθόδοξοι επίσκοποι στη Συρία. Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τον Μαρωνίτη επίσκοπο Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είναι επίσκοπος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας και αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη. Από την ένοπλη επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του Μητροπολίτη Χαλεπίου τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του ενώ απήχθη ο Μητροπολίτης με συνεργάτες του. Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

«Τρομοκράτες απαγάγουν δυο επισκόπους στο Χαλέπι της Συρίας» τιτλοφορείται τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA που επιβεβαιώνει την είδησης της απαγωγής όχι μόνο του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, αλλά και του Μαρωνίτη Επισκόπου Ιωάννη.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων οι δυο επίσκοποι βρίσκονταν στα περίχωρα του Χαλεπίου και απήχθησαν την ώρα που επέβλεπαν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο SANA αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο των δυο μητροπολιτών εμβολίστηκε από όχημα στο οποίο επέβαιναν Σύροι αντάρτες, οι οποίοι έβγαλαν έξω τον οδηγό και μετέφεραν το αυτοκίνητο σε άγνωστη τοποθεσία.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reuters το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μέλους της αντιπολίτευσης στη Συρία. Ο αξιωματούχος του αντικυβερνητικού συνασπισμού μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι δυο επίσκοποι απήχθησαν όταν ο Μαρωνίτης Μητροπολίτης Ιωάννης κατευθυνόταν στην τουρκοσυριακή μεθόριο για να παραλάβει το Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Παύλο που διέσχιζε τα σύνορα.

Ενημερώθηκαν Σαμαράς Αβραμόπουλος

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται στην Αθήνα, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που επισκέπτεται το Λουξεμβούργο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συζήτησε για την υπόθεση της απαγωγής του ελληνομαθή Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και των συνοδών του προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια για την απελευθέρωσή τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον  Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννης, αδελφό του απαχθέντος Μητροπολίτη Παύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αμέσως μετά τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι οι απαχθέντες ίσως βρισκόντουσαν σε τουρκικό έδαφος, ενημέρωσε και την Πρωθυπουργία της Τουρκίας ζητώντας την άμεση συνδρομή της για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook