Θράκη: Το στρινγκ της οργής

θράκη-το-στρινγκ-της-οργής-112178

STRINGΤην τιμή των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ανέλαβε να υπερασπιστεί η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής εξαιτίας ενός… στρινγκ, που παραλίγο να καθίσει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης κ. Κώστα Λιούρτα.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Κώστας Λιούρτας ανάρτησε την φωτογραφία μιας νεαρής μουσουλμάνας που φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου κάτω από αυτό διακρίνεται φανερά το αποκαλυπτικό εσώρουχό της.  «Απίστευτη φωτό! Μουσουλμάνα στη Θράκη με μαντίλα και… στρινγκάκι», ήταν ο τίτλος της ανάρτησης που συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία που ο κ. Λιούρτας απέδωσε σε νεαρή κοπέλα της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Η μαντίλα και το… στρινγκ»

«Μια νεαρή Ελληνίδα μουσουλμάνα της Θράκης απαθανατίστηκε από ερασιτεχνικό φωτογραφικό φακό να φορά τη μαντίλα (ως καλή θρησκευόμενη), αλλά από κάτω ήταν σκέτη… κόλαση! Η κοπέλα φορούσε ένα αεράτο φόρεμα, το λες και σιθρού, το οποίο άφηνε να διαφανεί το στρινγκ εσώρουχό της! Δεν μπορούμε να πούμε, κορμάρα το κορίτσι! Μόνο μια απορία την έχουμε: αφού τολμά, τη μαντίλα τι την ήθελε; Μήπως γιατί ο εν λόγω ενδυματολογικός συνδυασμός την κάνει πιο σέξι; Αγνωστες οι βουλές των γυναικών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος!» έγραψε ο ίδιος καυστικά, ξεσηκώνοντας ποικίλες αντιδράσεις στους κύκλους της μειονότητας που δήλωσαν θιγμένοι τόσο από τη φωτογραφία όσο και από το κείμενο της εν λόγω ανάρτησης.
Η επίμαχη φωτογραφία, που δείχνει νεαρή μουσουλμάνα να φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου διακρίνεται φανερά το εσώρουχό της. «Προέρχεται από τη Γαλλία», υποστηρίζει η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου

Η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής, με ανακοίνωση που εξέδωσε απειλεί τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης με μηνύσεις, κάνοντας λόγο για φωτογραφία που προσβάλλει το Ισλάμ και το γυναικείο φύλο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα αλλά στη Γαλλία.

«Καταγγέλλουμε τον κ. Λιούρτα, ο οποίος για πολλά χρόνια εκλέχτηκε με τη στήριξη των επαγγελματιών της μειονότητας στο προεδρικό αξίωμα ενός σημαντικού φορέα για την περιοχή μας, για την προσβολή που ξεπερνά και τα όρια της χυδαιότητας. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή και απομάκρυνση της εν λόγω φωτογραφίας και των σχολίων που βρίσκονται στον εν λόγω ιστότοπο, όπως και τη δημόσια προφορική και γραπτή συγγνώμη του τέως προέδρου και δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Στην ίδια ανακοίνωση η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα της επίμαχης φωτογραφίας είναι από τη Γαλλία «και με κανέναν τρόπο δεν απεικονίζει μια μουσουλμάνα γυναίκα, μέλος της μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Η επίμαχη φωτογραφία φαίνεται πως εδώ και καιρό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ αφήνονται αιχμές για τη γνησιότητά της.

Η κυρία Μουσταφάογλου δεν κρύβει τις σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Στις εκλογές του 2010 η ίδια ήταν επικεφαλής «τουρκόφωνου» συνδυασμού στην πόλη. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την έντονη αντίδρασή της στην επίμαχη φωτογραφία που ανάρτησε ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης στην ενόχληση του προξένου κ. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, αφού μια μουσουλμάνα με αισθησιακά εσώρουχα δεν συνάδει προφανώς με το προφίλ της «πιστής» μουσουλμάνας που θέλει να προβάλλει στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν, με όλα τα σχετικά παρατράγουδα, όπως η απαγόρευση δημόσιων φιλιών κ.ά.

Και οι μουσουλμάνες των καλλιστείων

Μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Λιούρτας διέγραψε την ανάρτηση με την επίμαχη φωτογραφία.  Ωστόσο φαίνεται πως βρήκε σύμμαχο τον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο Αμπντούλ Χαλίλ Ντεντέ, ο οποίος επιτέθηκε στους «σεμνότυφους» της μειονότητας, δημοσιεύοντας στο προφίλ του φωτογραφίες από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013» όπου συμμετείχαν και νεαρές μουσουλμάνες, οι οποίες μεταξύ άλλων φορούσαν και προκλητικά μαγιό.
«Δημοτικές εκλογές έρχονται και η κυρία Μουσταφάογλου φιλοδοξεί να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Κομοτηνής. 

Η αντίδρασή της οφείλεται καθαρά σε ψηφοθηρικούς λόγους και σε μια προσπάθειά της να συσπειρώσει ψήφους της μειονότητας. Για τον ίδιο λόγο αντέδρασαν πρώην και νυν μειονοτικοί βουλευτές, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους από τη συντηρητική μερίδα της μειονότητας», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Λιούρτας, καταλήγοντας καυστικά: «Ευτυχώς που τα κορίτσια που πήραν μέρος στον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς δεν ρώτησαν την κυρία Μουσταφάογλου τι στρινγκ ή τι τάνγκα θα φορέσουν για να δείξουν τα υπέροχα κορμιά τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και στους θεατές που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό».
Από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013», όπου συμμετείχαν και κοπέλες της μειονότητας. Ανάμεσά τους και η νεαρή Σεδέφ Μπεκίρογλου, που κέρδισε τον τίτλο Miss Young 

«ΣΕΞΙΣΜΟΣ»

Η κόντρα Μουσταφάογλου – Λιούρτα άναψε φωτιές στους χρήστες των social media στην περιοχή, με τους μεν να κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης για «σεξισμό» και τους δε να καυτηριάζουν την προσπάθεια της νυν δημοτικής συμβούλου Κομοτηνής να εμφανιστεί ως υπερασπίστρια της τιμής των γυναικών της μειονότητας και του τι εσώρουχο θα φορούν και αν αυτό συνάδει με τη θρησκεία τους.  Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια τοπικών εφημερίδων: «Θα περιμέναμε από τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις της για τα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα αυτής της πόλης. Αλλωστε γι’ αυτά την εξέλεξαν οι δημότες και όχι για να υπερασπίζεται την ηθική τους», όπως έγραψε ο «Χρόνος».

 

Πηγή : protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook