Θα φύγει πλοίο από το Καστέλι με Χανιώτικα προϊόντα ;

θα-φύγει-πλοίο-από-το-καστέλι-με-χανιώτ-28140

ploioΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με την συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των κηπευτικών από τα Χανιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, να αναχωρήσει πλοίο από το Λιμάνι του Καστελίου, ή να υπάρξει δέσμευση από τη Περιφέρεια και τους υπευθύνους του Ηρακλείου να μπουν τα φορτηγά με τα κηπευτικά των Χανίων στο πλοίο που θ’ αναχωρήσει αύριο από το Λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ το «Zarpa.gr» μίλησε με τον Αντώνη Μαρακάκη, υπεύθυνο πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομάδας Παραγωγών Ελαφονησίου,για τα χθεσινά περιστατικά  στο Ηράκλειο,  ο οποίος υποστηρίξε πως, «δώδεκα νταλίκες από τα Χανιά με ευπαθή κηπευτικά δεν τους επετράπη να μπουν στο πλοίο. Οι λιμενικοί ήταν παρόντες και δεν έκαναν τίποτα.

Όταν πήγαμε στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και παραπονεθήκαμε καλέσαμε τον κ. Αρναουτάκη να του θέσουμε το πρόβλημα για να κάνει κάτι ώστε να φορτωθούν και τα δικά μας προϊόντα, μόλις όμως αντιλήφθηκε πως οι συνάδελφοί μας, από το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα άρχισαν να του φωνάζουν ο Περιφερειάρχης, έφυγε και μας είπε ότι θα ξαναγυρίσει όμως δεν ξαναγύρισε.

Εμείς, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την «ΑΝΕΚ LINES» για να φύγει πλοίο από τα Χανιά, όμως μας, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει καθώς, οι ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι.

Το βράδυ θα κατέβουμε στο Λιμάνι και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τίποτα, καθώς είμαστε αγανακτισμένοι.  Πιθανόν να γίνουν και επεισόδια, καθώς αν δεν φύγουν σήμερα τα προϊόντα μας, θα πρέπει να πεταχτούν.

Έχουμε κλείσει συμφωνίες με τις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και οι πελάτες μας, περιμένουν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους. Καταστρεφόμαστε». Κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.

Στο μεταξύ κατέπλευσε μετά τις 06:30 το πρωί της Δευτέρας  στον Πειραιά, το πλοίο «Φαιστός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών μεταφέροντας περίπου 100 νταλίκες με πάνω από 3.000 τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Το πλοίο «έδεσε» σε σημείο που καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να μην εμποδιστεί η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, από τους απεργούς της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πεδίο μάχης έγινε το το Λιμάνι του Ηρακλείου με τους αγρότες της Δυτικής και της Ανατολικής Κρήτης να τσακώνονται μεταξύ τους, προκειμένου να φορτωθούν τα προϊόντα στο καράβι.

Το πλοίο τελικά απέπλευσε στις 11:20 χθες το βράδυ, ενώ λίγο πριν είχε διακοπή η φόρτωση του, γιατί το Λιμεναρχείο είχε λάβει κλήση για βόμβα στο πλοίο, γεγονός που αποδείχτηκε φάρσα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook