Θα τον παντρευτεις και θα ανοίγεις και τις Κυριακές…

θα-τον-παντρευτεις-και-θα-ανοίγεις-και-24797

magaziaΤον τελευταίο καιρό, ο εμπορικός κόσμος της Ελλάδας παρακολουθεί με αγανάκτηση την προσπάθεια του υπουργείου ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου παρά την ενιαία και σφοδρή αντίδραση όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων ( εμπόρων & ιδιωτικών υπαλλήλων).

 

Αγαπητοί συγκυβερνώντες, μεγάλο μέρος του λαού «έβαλε πλάτη» όπως του ζητήσατε προεκλογικά και αποδέχτηκε τα πολύ σκληρά μέτρα που του επιβάλλατε πειθόμενος ότι δεν υπήρχε άλλη λύση και διέξοδος προκειμένου να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά η χώρα.

Ανάμεσα σε αυτούς που σας στήριξαν και αποδέχτηκαν τα σκληρά μέτρα ήταν στην μεγάλη τους πλειοψηφία και οι Έλληνες έμποροι διότι γνωρίζουν ότι για να πάρεις πρέπει να δώσεις και για να πουλήσεις πρέπει να πείσεις ότι είσαι αξιόπιστος και το αυτό πιστέυαμε ότι έπρεπε να κάνει η χώρα στην δεδομένη στιγμή.

Όμως οι έμποροι, γνωρίζουμε και κάτι άλλο.

Για να μπορέσεις να ανακάμψεις πρέπει αφενώς να έχεις πλάνο & προϋποθέσεις ανάπτυξης και αφετέρου να περιορίσεις τα λειτουργικά σου έξοδα. Αυτό το τελευταίο είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαστε αντίθετοι στο κάθετο και ολοκληρωτικό άνοιγμα των Κυριακών διότι θα επιβαρυνθούμε με τα κόστη των υπαλλήλων ( επιπλέον ημερομίσθιο επαυξανόμενο κατά 75% λόγω αργίας), του ρεύματος και άλλων παγίων, επιζητώντας να τα εισπράξουμε πίσω από μια αγορα χωρίς αγοραστική δύναμη και διάθεση. Στα παραπάνω δε, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το σωματικό και ψυχολογικό κόστος μας καθώς θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε κυριολεκτικά, όλο τον χρόνο.

Αγαπητοί κύριοι του υπουργείου ανάπτυξης, την πίεση από τους ξένους την ανεχόμαστε ( μέχρι στιγμής) διότι στο κάτω κάτω δεν μας έχουν καμμιά υποχρέωση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Την πίεση από τους “δικούς μας” ανθρώπους όμως, δεν θα την ανεχτούμε.

Οι καιροί που η οικογένεια επέβαλλε στην κόρη ποιόν θα παντρευτεί για λόγους συμφέροντος όλων των άλλων πλην εκείνης, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Εν προκειμένω, πεθερός είναι το κράτος, νυμφίος οι πολυεθνικές και τον ρόλο της άβουλης κόρης, ζητάτε να παίξουμε εμείς.

Για άλλη μία φορά λοιπόν σας βροντοφωναζουμε:

Οι Έλληνες έμποροι ξέρουμε τι είναι καλύτερο για εμάς, το προβάλλουμε και προτείνουμε σε κάθε ευκαιρία μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων και δεν θα αποδεχτούμε ρυθμίσεις που θα βάλουν οριστικά ταφόπλακα στις επιχειρήσεις μας.

Για αυτό σας καλούμε να αποσύρεται άμεσα αυτές τις ρυθμίσεις και να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του υπουργείου και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου για να βοήθετε ουσιαστικά τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου.

ΥΣ. Είναι γεγονός πως για τις αμιγώς τουριστικές περιοχές πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς σχετικά με τις Κυριακές. Το να κυκλοφορεί ο τουρίστας σε μια κλειστή αγορά δημιουργεί αφενώς κακή εικόνα σε αυτόν και αφετερου στερεί από έσοδα τους συναδέλφους σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα από το υπουργείο να αυτορυθμίζεται η αγορά στις συγκεκριμένες- χαρακτηρισμένες ως τουριστικές περιοχές- από τους ίδιους τους επιχειρηματίες με πρόταση τους προς την αντιπεριφέρεια (μέσω του τοπικού εμπορικού συλλόγου)και αφού έχουν την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των συναδέλφων εκεί. Ήδη η ΕΣΕΕ έχει κάνει σχετική πρόταση για αυτό.

Παναγιώτης Ζερβουδάκης

Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Χ. & Ε.Σ.Χ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook