Θα επιδοτείται το γάλα στα σχολεία

θα-επιδοτείται-το-γάλα-στα-σχολεία-32789

gala paidiΓια πρώτη φορά επιδοτείται το γάλα των μαθητών στα ελληνικά σχολεία, όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.Πρόκειται για ένα κοινοτικό μέτρο που υλοποιείται για πρώτη φορά, με το 100% του επιδοτούμενου ποσού να είναι κοινοτική ενίσχυση.

Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας -νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια- με περίπου 18 περίπου ανά λίτρο. Και δίδεται η δυνατότητα σε διάφορους φορείς να υλοποιήσουν το μέτρο.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν φορείς, όπως μία σχολική μονάδα, η σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων -στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο- ακόμη και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό, όπως για παράδειγμα ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Θα λειτουργεί δε, για λογαριασμό ενός ή περισσότερων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών. Η επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων, όπως Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις και άλλους, προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, έως και δωρεάν στους μαθητές.

Με αντικείμενο την αξιοποίηση του μέτρου για την επίτευξη χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και για τη ρύθμιση των λεπτομερειών εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων του γάλακτος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης δήλωσε σχετικά: «Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα».

Πηγή:enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook