Θέλουν να επενδύσουν στην Κρήτη

θέλουν-να-επενδύσουν-στην-κρήτη-2079

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν Ρώσοι κτηματομεσίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας και δη στα Χανιά.

Για το λόγο αυτό, εκπρόσωποι Ρώσικων κτηματομεσιτικών γραφείων, στο πλαίσιο του δεύτερου Ελληνό-Ρωσικού Φόρουμ Ακινήτων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Οκτωβρίου θα επισκεφθούν την πόλη μας, καθώς έχει αναπτυχθεί αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανίων.

Στο μεταξύ, άκρως ενοχλημένο με την Περιφέρεια Κρήτης, φέρεται να είναι το Επιμελητήριο Λασιθίου, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την Περιφέρεια για μεροληψία και «επιλεκτική ενημέρωση,» όσον αφορά και τους υπόλοιπους Νομούς του νησιού, για το θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην ανακοίνωση,

«πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών και κρητικών επιχειρήσεων.

Μετά από πολλά παράπονα που δεχθήκαμε σχετικά με τη μη ενημέρωση Λασιθιώτικων επιχειρήσεων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας ότι η οργάνωση αυτών των επιχειρηματικών συναντήσεων έγινε με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ουδέποτε μας ζητήθηκε καμιά βοήθεια και η ενημέρωση του Επιμελητηρίου μας έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε επιλεκτική ενημέρωση ορισμένων επιχειρήσεων ενώ αγνοήθηκε ακόμα και προγραμματισμένο ραντεβού με επιχείρηση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε άλλους λόγους και δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα για τον παραγκωνισμό των Λασιθιώτικων επιχειρήσεων.

Ο δρόμος προς την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας χρειάζεται εκτός των άλλων σχέδιο, προετοιμασία και προπάντων σοβαρότητα.»

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, αρκετοί Ρώσοι, έκαναν φέτος τις καλοκαιρινές τους διακοπές στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ήταν και οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου, που λόγω οικονομικών προβλημάτων και ελέω κρίσης,

ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακόμη και το 5 αστέρων ξενοδοχείο τους, σε Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι, είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, για επενδύσεις στην Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook