Θάτσερ |»Όχι αεροπλάνα στην κηδεία μου είναι σπατάλη»

θάτσερ-όχι-αεροπλάνα-στην-κηδεία-μου-47715

thatserΙδιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ από το ξενοδοχείο Ριτζ, όπου η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες νωρίτερα και στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Θάτσερ διέμενε στο Ριτζ μετά τη νοσηλεία της, στα τέλη Δεκεμβρίου, για μια χειρουργική επέμβαση στην κύστη. Στο ξενοδοχείο αυτό πέθανε χθες το πρωί από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών.

Η κηδεία της «Σιδηράς Κυρίας» θα τελεστεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία.

Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, όπως είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ.

Ωστόσο, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα έχει την επίσημη κηδεία που επιφυλάσσεται στον αρχηγό του κράτους ή, έπειτα από συμφωνία της βασίλισσας και του Κοινοβουλίου, σε μεγάλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου, συχνά πρώην πρωθυπουργούς.

Σύμφωνα πάντως με πολλούς βρετανούς συντηρητικούς βουλευτές, η «Σιδηρά Κυρία» άξιζε τέτοιου είδους τιμές.

‘Ομως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Τιμ Μπελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επιθυμούσε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, το ίδιο και η οικογένειά της.

«Αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση είναι να εκτεθεί δημοσίως η σορός της και επίσης δεν επιθυμούσε την πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών στη διάρκεια της κηδείας, γιατί το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων».

Διαδικτυακά πάρτι

Βιτριολικά σχόλια κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου με πανηγυρισμούς για τον θάνατο της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην Ευρώπη.

Αμφιλεγόμενη εν ζωή, η «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας , Μάργκαρετ Θάτσερ εξακολουθεί να διχάζει την πατρίδα της.

Μ΄ ένα τεράστιο «ΝΑΙ» έχει ανανεωθεί η ιστοσελίδα «isthatcherdeadyet.co.uk» ως απάντηση στο ερώτημα «Είναι η Θάτσερ νεκρή ακόμα;», και ρωτά πώς θα το γιορτάσετε. Η σελίδα έχει ήδη 200 χιλιάδες «like» και διαρκώς αυξάνονται. Την ώρα που οι Βρετανοί κάνουν τις θλιβερές προετοιμασίες της κηδείας της , κάποιοι διοργανώνουν πάρτι στις παμπ για να γιορτάσουν την αποχώρησή της από τα εγκόσμια.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί ως «κόμβος» για εκδηλώσεις που συνοδεύουν το θάνατο της Θάτσερ και καλεί όλους τους Βρετανούς να το γιορτάσουν.

«Η κυρία δεν επιστρέφει» (This lady is not returning) τονίζει η ιστοσελίδα κάνοντας αντιπαραβολή με την θατσερική δήλωση-σταθμό «The lady is not for turning», την οποία έκανε η πρωθυπουργός σε πολιτική διάσκεψη το 1981 απευθυνόμενη στα μέλη του δικού της Συντηρητικού Κόμματος που την καλούσαν να μετριάσει τις ριζοσπαστικές δεξιές, φιλελεύθερες πολιτικές της.

«Τα καλύτερα νέα που άκουσα όλο το χρόνο» λέει ένας χρήστης στο Facebook, που δηλώνει πρώην ανθρακωρύχος.

Mερικοί ορκισμένοι αντίπαλοι της Θάτσερ μάλιστα έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι θα. . . κάνουν πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού. Στο Λονδίνο, έχουν κάνει επίσης την εμφάνισή τους φυλλάδια που ανακοινώνουν ότι θα διοργανωθεί πάρτι για τον θάνατο της Θάτσερ στην πλατεία Τραφάλγκαρ το Σάββατο.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook