Η «χρυσή» χρονιά του τουρισμού για την Κρήτη σε αριθμούς | Εκρηκτική αύξηση…

η-χρυσή-χρονιά-του-τουρισμού-για-την-61233

tourismos airportΌλα αυτά που ακούγαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα περί αφίξεων – ρεκόρ, εντυπωσιακού αριθμού τουριστών στην Κρήτη και «χρυσή χρονιά» για τον τουρισμό επιβεβαιώνονται απόλυτα από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων.

Παρότι οι Κρητικοί έχουν μάθει να κρατούν μικρό «καλάθι» και περιμένουν να δουν έμπρακτα στο τέλος της χρονιάς εάν επιβεβαιωθούν και στην πράξη οι εκτιμήσεις, η αύξηση μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή, αφού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κινείται για το πρώτο 5μηνο του 2013 στο 12% περίπου και ευρύτερα στα Χανιά αγγίζει το 10%!

Πολλοί παράγοντες του τουρισμού χαμογελούν ήδη αφού εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί και η «χασούρα» προηγούμενων χρόνων, ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού ελπίζουν ότι θα έχουν έστω και λίγα οφέλη από την κατάσταση και ενδεχομένως μπει φρένο στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις.

Η χρονιά – ρεκόρ σε αριθμούς

tourismos1Η μόνη παραφωνία, που έχει όμως εξήγηση, είναι ότι υπήρξε μια μικρή κάμψη στους αφιχθέντες τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά αποδίδεται στο γεγονός ότι φέτος άργησαν λίγο οι πρώτοι επισκέπτες και το Πάσχα «έπεσε» λίγο αργότερα.

Τι δείχνουν οι δεσμευμένες θέσεις

Εξάλλου σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι είναι κατά το διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2013 οι προγραμματισμένες πτήσεις αλλά και οι δεσμευμένες θέσεις στα αεροδρόμια τουριστικών προορισμών της Κρήτης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου αναδεικνύεται ως η κύρια πύλη, ενώ σημαντική θέση κατέχει και το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

tourismos2

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook