Η τρόικα τινάζει και το Πατρινό Καρναβάλι στον αέρα | Δεν θα αφήσουν τίποτα!

η-τρόικα-τινάζει-και-το-πατρινό-καρναβ-104005

patrino_karnavaliΉταν γνωστό ότι ύστερα από εντολή της Τρόικας οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών ξεσκόνιζαν από πέρυσι τον χειμώνα τα υπεράριθμα καρναβαλικά πληρώματα προκειμένου να βρει παραβάσεις.

Έτσι, μετά από τους ελέγχους που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει επιβάλει ήδη και τις πρώτες «καμπάνες» σε καρναβαλικά πληρώματα, ύψους από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Tα πρόστιμα «έπεσαν» με το δικαιολογητικό ότι τα συγκεκριμένα πληρώματα έδρασαν επαγγελματικά, κατασκεύασαν και πούλησαν στολές, άρα θα έπρεπε να είχαν κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας και να τηρούσαν λογιστικά βιβλία, έχοντας ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Κάτι που σίγουρα δημιουργεί τριγμούς στο θεσμό του Πατρινού καρναβαλιού που στηρίζεται στα καρναβαλικά πληρώματα, με τους αρχηγούς αυτών πλέον να σκέφτονται σοβαρά το αν δεν κατεβάσουν γκρουπ το 2014, ακόμα αν και δεν έχουν σκοπό να βγάλουν πολυάριθμο πλήρωμα.

Γιατί νομικά αυτό μπορεί να ισχύσει ακόμα και για τα μικρά γκρουπ, καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να ξεχωρίζει τα «ερασιτεχνικά» πληρώματα από τα «επαγγελματικά». Άρα, στην ουσία όλα τα πληρώματα για να είναι καλυμμένα από τον νόμο και την εφορία πλέον θα χρειάζονται ΑΦΜ.

Πηγή: patrasevents

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook