Η συμμορία των… 10 | Μπαραζ ληστειών, μετά το Καστέλι και στην Κοζάνη

η-συμμορία-των-10-μπαραζ-ληστειών-μετά-27780

listia 3Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Δέκα άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες «χτύπησαν» τα δυο καταστήματα σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της μιας ομάδας αρχικά έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν περίπου δέκα υπαλλήλους και τους πελάτες άρπαξαν 200.000 ευρώ.

Δύο γυναίκες έβαλαν τα κλάματα, ωστόσο οι ληστές τις καθησύχασαν λέγοντας ότι δεν θα τις πειράξουν κι ότι ήθελαν μόνο τα λεφτά. Μάλιστα, τους επέτρεψαν να φύγουν.

Παράλληλα τα μέλη της άλλης ομάδας αφαιρούσαν 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αγροτικά οχήματα και διέφυγαν στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Ήδη συνελήφθησαν τέσσερις εκ των δραστών- όλοι ελληνικής καταγωγής. Ο ένας συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Οι άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Πηγή: protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook