Η πρεμούρα της Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό | Ε ρε ζάρπα…

η-πρεμούρα-της-δαμανάκη-για-τον-κατώτα-35828

damanaki«Δεν είπα τίποτα παράλογο ούτε κάτι πρωτότυπο, κάτι νέο. Αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμιση-δύο χρόνια.Πράγματι συζητήθηκε στην Κομισιόν το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ως ένα μέτρο που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που πράγματι δεν περνάει την καλύτερη φάση της, αν συγκριθεί ιδιαίτερα με τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως την Κίνα, την Βραζιλία κτλ.

Υπήρξε προσπάθεια από ορισμένους Επιτρόπους, μεταξύ των οποίων και από μένα, να τεθεί το θέμα του κατώτερου μισθού εκτός συζήτησης. Με την έννοια ότι ο κατώτατος μισθός, πέρα από το ότι είναι πραγματικά χαμηλός σε ορισμένες χώρες, θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση -που πίστευα ότι θα δημιουργηθεί και φοβάμαι ότι επιβεβαιώθηκα- και αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από την όποια θετική επίπτωση.

Δυστυχώς, δεν έγινε δεκτή η πρότασή μου και η Κομισιόν θεωρεί, στα σχετικά της έγγραφα και την απάντηση που έδωσε ο Ρεν σε Έλληνα ευρωβουλευτή, ότι θέλει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των χωρών μας – δεν μιλάει ειδικά για την Ελλάδα – και έτσι θα δει κάποιες απόψεις και κάποια μέτρα, μεταξύ των οποίων συζητούσαμε και αυτό. Αυτή είναι η θέση και είπα «δεν αποκλείεται» να συμβεί και αυτό. Δεν είπα ούτε ότι θα μας κόψουν (το βασικό μισθό) ούτε ότι εκτιμώ πως θα τον κόψουν αύριο. Αυτό είναι όλο.»

Τάδε έφη: Μαρία Δαμανάκη, λίγες ώρες πριν από την ραδιοσυχνότητα του ΒΗΜΑ FM…

Τις νέες δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό, επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατηγορήσει την κυβέρνηση, η οποία έχει προχωρήσει σε σχετικές διαψεύσεις.

«Η κ. Δαμανάκη επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες για να επιβεβαιώσει τα σχέδια για μείωση του κατώτατου μισθού, διαψεύδοντας τα στελέχη της κυβέρνησης που υποστηρίζουν το αντίθετο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Γιώργου Μέργου, αλλά και έναν μήνα πριν η κυβέρνηση αποκτήσει το δικαίωμα να καθορίζει τον κατώτατο μισθό, με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή νέων μνημονιακών εκτρωμάτων ισοπέδωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, ακριβώς, όπως προβλέπουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού προς την τρόικα.

 

Πηγή: Lykavitos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook