Η πολιτιστική ατζέντα των Χανίων

η-πολιτιστική-ατζέντα-των-χανίων-6367

Με τη συμμετοχή του Κρητικού καλλιτέχνη, Μανώλη Κονταρού, δεξιοτέχνη του λαούτου, ολοκληρώνονται οι δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, με θέμα:

Εβδομάδα Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ο Μανώλης Κονταρός, θύμα ο ίδιος τροχαίου ατυχήματος, θα μιλήσει για την εμπειρία του, αλλά και θα ερμηνεύσει παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια, την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Κάθε Κυριακή του Νοέμβρη, θα είναι επισκέψιμοι οι χώροι που απαρτίζουν τον «Κύκλο των Φαραγγιών» από τις 09:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ. Οι διοργανωτές, καλούν τους πολίτες, να επισκεφθούν τα δεκαεπτά χωριά, της ενδοχώρας των Χανίων, που συμμετέχουν στην δράση.

Τα χωριά αυτά είναι τα εξής:

Ανώσκελη, Καρρές, Μοθιανά, Επισκοπή, Βασιλόπουλο, Άστρικας, Ρόκα, Κρύα Βρύση, Πανέθημος, Δελιανά,Δρομόνερο, Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Μεσαύλια, Φλώρια, Σπίνα, Ζυμπραγού, τα οποία, συγκροτούν έναν κύκλο φυσικής διαδρομής με ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική συνέχεια.

Σκοπός του σχεδίου, είναι τόσο η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ενδοχώρας, όσο και η άμεση επαφή των κατοίκων της,  με τα σύγχρονα πολιτιστικά ρεύματα.

Θεατρικές παραστάσεις:

Η θεατρική εταιρεία «Μνήμη» συνεχίζει τις παραστάσεις, του έργου, «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο.»

Οι παραστάσεις, θα δίδονται στο θέατρο «Κυδωνία» έως τις 11 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 το βράδυ.

Παράλληλα, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, συνεχίζονται, έως τις 25 του μήνα, οι παραστάσεις του θεατρικού έργου, «ημερολόγιο ενός τρελού.» Επόμενη, προγραμματισμένη παράσταση, είναι την Κυριακή 11/11 στις 19:30 το βράδυ.

Εκδηλώσεις:

Ημερίδα με θέμα, «Η Βυζαντινή Μουσική & η Μουσική του Ριζίτικου» (Συνάφεια – Συγγένεια) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Εκδήλωση, προς τιμήν, του σκηνοθέτη, ηθοποιού και αγωνιστή της Αντίστασης, Μάνο Ζαχαρία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19:00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δυτικής Κρήτης.

«Η εξομολόγηση» τον τίτλο αυτό, φέρει το βιβλίο του Γιάννη Ξενουδάκη, η παρουσίαση του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης, την Κυριακή 11 του μήνα στις 19:00 το βράδυ.

Παραδοσιακή Κρητική βραδιά, με την συμμετοχή του Περικλή Τζουγανάκη, συνδιοργανώνουν το Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Κανδάνου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δύο σχολείων.

Εκθέσεις:

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο,»Εικόνες από επαγγέλματα και δραστηριότητες που χάνονται II»στο ΚΑΜ έως τις 18 Νοεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 το απόγευμα, έως τις 21:00 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Έκθεση με τίτλο «Σπύρος Παπαλουκάς, Ωδή στον Ελληνικό Μοντερνισμό» λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι: Από Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ., 6 – 9 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.

Έκθεση «1987 – 2012, 560 παιδικά έργα μαθητών του Γιάννη Μαρκαντωνάκη» πραγματοποιείται, στον «Χώρο Τέχνης Χανίων».

Η έκθεση, είναι ανοιχτά καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Τηλ. επικοινωνίας: 28219-54629 και 58859.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης πραγματοποιεί έκθεση στατικού μοντελισμού,στο Νεώριο Μόρο.

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook