Η οικονομική κρίση κάνει τους Έλληνες βαποράκια και εμπόρους όπλων στο εξωτερικό

η-οικονομική-κρίση-κάνει-τους-έλληνες-93318

867-800x533Τον λάθος δρόμος φαίνεται να χάραξε η οικονομική κρίση και η ανεργία στα νεαρά ελληνόπουλα. Οι συλλήψεις τους στο εξωτερικό – τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από τον Ατλαντικό – καταγράφονται με τρελούς ρυθμούς τον τελευταίο χρόνο.

Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013, είναι περισσότερα από 184 τα Ελληνικά ονόματα που είχαν παράνομες δοσοληψίες στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά ακόμη και σε «ξεχασμένα» αεροδρόμια κρατών που δύσκολα βρίσκει κανείς στον παγκόσμιο χάρτη, με βασικές κατηγορίες τη μεταφορά ναρκωτικών, όπλων, αλλά και χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες.

Το ανησυχητικό είναι πως πριν την κρίση τα ποσοστά εμπλοκής των Ελλήνων σε παράνομες πράξεις φάνταζαν ιδανικά.

Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής «Πριν από την κρίση, σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με έντονο μάλιστα το ελληνικό στοιχείο, υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν δύο ή το πολύ τρεις συλλήψεις Ελλήνων τον μήνα. Σήμερα, στις ίδιες χώρες, γίνονται πενταπλάσιες συλλήψεις. Αντία για δύο, 12 Έλληνες υπήκοοι οδηγούνται στις εισαγγελικές Αρχές».

Πηγή: koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook