«Η μάχη της Κρήτης » με Παναθηναϊκό και Άρη στο Ηράκλειο

η-μάχη-της-κρήτης-με-παναθηναϊκό-και-116000

panathinaikosΟ Παναθηναϊκός διέκοψε το αήττητο σερί 23 αγώνων με τον Ολυμπιακό και περιορίζοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στον ρυθμό του, επικράτησε 67-59 στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κρήτης όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει 18 λεπτά, αφού οι κροτίδες που έπεσαν πίσω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων κατά την προθέρμανση ανάγκασαν τον διαιτητή να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο προβάδισμα, αλλά καμία να μην ξεφεύγει στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε στη διάθεσή του τόσο τον Γιόνας Ματσιούλις, όσο και τον Νίκο Παππά (μόνο ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν νοκ άουτ), με συνέπεια να μπορεί να ανταπεξέρθει στο γρήγορο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», αλλά τελικώς να επιβάλλει τον δικό του, πιο αργό ρυθμό.

Η αστοχία των «αιωνίων» από τη γραμμή των 6,75μ. κράτησε χαμηλά το σκορ στην 1η περίοδο (20-16), όπως και στη συνέχεια. Η είσοδος του Έισι Λο έφερε ξανά τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ματς και με επιμέρους σκορ 1-11 πέρασαν μπροστά με 21-24 στο 14′. Ο Ραμέλ Κάρι απάντησε στον Αμερικανό συμπατριώτη του και τράβηξε το κουπί σκοραρίσματος για το «τριφύλλι», που έκλεισε προηγούμενος το ημίχρονο με 35-34.

Το άγχος και η κούραση ήταν εμφανής στην 3η περίοδο, όπου καμία από τις 2 ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει πάνω από 10 πόντους, έχοντας αθροιστικά 7/27 σουτ εντός πεδιάς και 6 λάθη. Στα πρώτα 2 λεπτά, μάλιστα, δεν σημειώθηκε καλάθι. Το +6 των γηπεδούχων ανατράπηκε όταν μετά από 5:50 ο Ολυμπιακός… θυμήθηκε να σκοράρει και η περίοδος ολοκληρώθηκε υπέρ των «πρασίνων» με 45-44.

Το παιχνίδι πήγαινε καλάθι καλάθι μέχρι το 54-53, όταν 2 βολές κι ένα δίποντο του Ματσιούλις, ένα τρίποντο του Μάικ Μπράμος εκτόξευσαν τη διαφορά στους 8 πόντους. Ο MVP των «ερυθρολεύκων», Κώστας Σλούκας, προσπάθησε να δώσει σύνθημα αντεπίθεσης με τρίποντο, αλλά ένα ακόμα καλάθι του Μπράμος κράτησε τη διαφορά για τους γηπεδούχους.

Μία φωτοβολίδα που έπεσε στο παρκέ στη διάρκεια τάιμ άουτ λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν κατά μήκους των εξεδρών και εφόσον η επανέναρξη του αγώνα βρήκε τους «πράσινους» να κρατούν τη διαφορά και να φτάνουν στη νίκη πρόκριση με 67-59, το κλίμα έγινε άμεσα πανηγυρικό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός υποτάχθηκε μετά από 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται στον τελικό του Ηρακλείου απέναντι στον Άρη στις 9 Φεβρουαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Παναθηναϊκός: Γιάνκοβιτς, Μασιούλις 11(4/6δ), Μπράμος 12(1τρ, 7ρ), Κάρι 9(1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2(7ρ), Λάσμε 9(10ρ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10(2τρ, 5ασ), Γκιστ 3, Παππάς 6

Ολυμπιακός: Πετγουέι 3(1), Λο 5(1τρ, 4ασ), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8(1/5τρ, 5λ), Περπέρογλου 8(2), Μάντζαρης 6(2), Σλούκας 13(3/6τρ), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5(0/4τρ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook