Η ληστεία του αιώνα | Έκλεψαν 45 εκατ. δολάρια μόνο από ΑΤΜ

η-ληστεία-του-αιώνα-έκλεψαν-45-εκατ-δολά-60480

listeia_atmΠερισσότερα από 45 εκατ. δολάρια έκλεψε συμμορία από τράπεζες σε 26 χώρες. Μόνο που αυτή τη φορά οι ληστές δεν χρησιμοποίησαν μάσκες και όπλα αλλά ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η παγκόσμια συμμορία, μπήκε στα ηλεκτρονικά συστήματα εκατοντάδων τραπεζών και αφού πήρε στοιχεία από τις προπληρωμένες κάρτες που ήταν καταχωρημένες, έφτιαξε κάρτες – κλώνους και τις μοίρασε στα μέλη της, οι οποίοι έκαναν αναλήψεις από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο!

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι αμερικανικές Αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων στις ΗΠΑ. Συλλήψεις έχουν γίνει και σε άλλες χώρες καθώς οι έρευνες συνεχίζονται αλλά δεν έχουν δοθεί άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εισαγγελεία της Νέας Υόρκης, μετά από έρευνες που κράτησαν πολύ καιρό την υπόθεση αποκάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ.

Εκεί, έχουν γίνει 8 συλλήψεις, ενώ λεπτομέρειες για άλλες χώρες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν σε δύο τράπεζες, την Rakbank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Bank of Muscat στο Ομάν. Οι χάκερ έβαλαν στο χέρι στοιχεία καρτών, αφαίρεσαν τα όρια αναλήψεων από λογαριασμούς, δημιούργησαν κωδικούς πρόσβασης και έπειτα έστειλαν τις πληροφορίες στους συνεργάτες τους που άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από ΑΤΜ διαφόρων πόλεων όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Το κόλπο ήταν τόσο καλά στημένο που οι συνεργάτες των χάκερ μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για αναλήψεις ακόμη και ληγμένες κάρτες που είχαν συνδέσει προηγουμένως με τραπεζικούς λογαριασμούς και είχαν τροφοδοτήσει με τους σωστούς κωδικούς. Οι αναλήψεις των 45 εκατ. δολ. πραγματοποιήθηκαν σε δύο δόσεις, μία τον περασμένο Δεκέμβριο και μία τον Φεβρουάριο.

Ατομο που θεωρείται εγκέφαλος του κόλπου στις ΗΠΑ πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία τον περασμένο μήνα.

One thought on “Η ληστεία του αιώνα | Έκλεψαν 45 εκατ. δολάρια μόνο από ΑΤΜ

  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ RAI ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ η’ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ η’ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook