Η αυτοκτονία του 46χρονου Ηρακλειώτη Στέλιου Δανδούτη συγκλονίζει την Κρήτη | video

η-αυτοκτονία-του-46χρονου-ηρακλειώτη-στ-46482

Μέχρι πριν από δύο χρόνια τίποτα δεν σκίαζε την επιχειρηματική δραστηριότητα του 46χρονου που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες στο χώρο των τροφίμων σ’ όλη την Κρήτη.

dadoutis

Ήταν «το καλύτερο παιδί της πιάτσας», έντιμος, υπόδειγμα επιχειρηματία και άνθρωπος που δεν μπορούσε να διανοηθεί πως χρωστούσε χρήματα και αδυνατούσε να τα επιστρέψει. Αυτή ήταν η εικόνα του 46χρονου Στέλιου Δανδούτη που ακόμα και οι πιο στενοί του άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως οδηγήθηκε στην απονενοημένη πράξη.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια τίποτα δεν σκίαζε την επιχειρηματική δραστηριότητα του 46χρονου που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες στο χώρο των τροφίμων σ’ όλη την Κρήτη.Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα είχε αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο της εξαγωγής ελαιολάδου.

Όμως η κρίση χτύπησε και την πόρτα του. Το «λουκέτο» του συνεταιρισμού «Αριάδνη» αποτέλεσε το πιο σημαντικό πρόβλημα για τον επιχειρηματία, όντας ο ίδιος ένας από τους βασικούς προμηθευτές του. Το άνοιγμα του 46χρονου στην αγορά φαίνεται πως ξεπέρασε τις 600.000 ευρώ, την ίδια ώρα που οι ακάλυπτες επιταγές των πελατών του γέμιζαν τα συρτάρια του γραφείου του και έσφιγγαν ακόμη περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό του.

Αναζήτησε λύσεις προσφεύγοντας σε τράπεζες και σε φίλους, ωστόσο ένα ακόμη χτύπημα φαίνεται πως λύγισε την άλλοτε κραταιά εταιρία: η δημιουργία ενός κέντρου LOGISTICS στη Χερσόνησο, σκόνταψε στην επιτροπή του Αναπτυξιακού νόμου που όπως ο ίδιος εξομολογείτο σε φίλους του με πίκρα, κόπηκε σκοπίμως. Μια επένδυση 800.000 ευρώ που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, απερρίφθη για 20.000 ευρώ, δημιουργώντας του ένα ακόμη άνοιγμα που ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ.

Η «θηλιά» έσφιγγε ακόμη περισσότερο το λαιμό του. Η ειδοποίηση προ ημερών από τράπεζα πως αν δεν πλήρωνε ένα υπόλοιπο 12.000 ευρώ θα του έκαναν προαναγγελία στον «Τηρεσία», δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα. Ζήτησε συμβουλές από φίλους του. Χωρίς όμως να τους εξηγήσει ποιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του. Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχύλησε το ποτήρι, ήταν ένα κρίσιμο ραντεβού χθες το βράδυ με εκπροσώπους μεγάλης εταιρίας αναψυκτικών στην οποία όφειλε αρκετά στα πλαίσια των συναλλαγών του. Η συνάντηση δεν πήγε καλά και φαίνεται πως λίγο μετά πήρε την μοιραία απόφαση.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσει κανείς το γεγονός πως μεγάλο κύκλο των οικονομικών του συναλλαγών φέρεται να τον πραγματοποιούσε μέσω Κυπριακής τράπεζας, καταλαβαίνει κανείς το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε.

 

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook