Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market

η-περιφέρεια-κρήτης-στη-διεθνή-τουρισ-106656

ΛΟΝΔΙΝΟ1Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη,  στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, όπου και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, με περίπτερο υπό την οργάνωση της  Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η World Travel Market που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, άνοιξε τις πύλες της στις 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, οι επισκέπτες της υπολογίζονται περίπου σε 50.000, ενώ σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης στη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη κατά την οποία παρουσιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για το 2013, και είχε συνάντηση μαζί της όσο και με tour operators του εξωτερικού, θεσμικούς εκπροσώπους άλλων χωρών καθώς και εκπροσώπους ΜΜΕ, για την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης και των τοπικών προϊόντων.

Στις επαφές αυτές φάνηκε ότι οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2014 είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ελληνικός τουρισμός υπολογίζεται να πραγματοποιήσει νέο ρεκόρ αφίξεων, ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια αφίξεις. Επιπλέον αναμένεται σημαντική αύξηση των Άγγλων, που θα επισκεφτούν την Ελλάδα.

Στο περιθώριο της παραμονής της στο Λονδίνο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης παρευρέθηκε στο ρεσιτάλ πιάνου «Οι οχτώ στιγμές της Ελευθερίας», που διοργάνωσε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου η Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τον εορτασμό των «100 Χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα», το οποίο παρακολούθησαν ξένοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας του Λονδίνου και του ΕΟΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook