Η Ντόρα στο CNN για τη δόση …

η-ντόρα-στο-cnn-για-τη-δόση-7363

Την ανάγκη να εκταμιευτεί άμεσα η δόση, αφού οι Έλληνες δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο, επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο CNN, η οποία επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει με κάποιο μαγικό τρόπο τρία χρόνια πίσω χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή.

Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο CNN

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι προέβλεψε ο οποιοσδήποτε στην τρόικα. Έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, σε αυτό συμφωνώ με τον Τσίπρα. Το πρόβλημα με τον κύριο Τσίπρα, όμως, είναι πως πιστεύει ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να γυρίσουμε στην προτεραία κατάσταση, πριν 3 χρόνια δηλαδή, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή αλλαγή. Αυτό δεν είναι δυνατόν.

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για διαγραφή του χρέους.

Ντόρα Μπακογιάννη: Μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός τμήματος του χρέους. Έχει γίνει ήδη μια φορά όπως ξέρετε, και τώρα γίνονται συζητήσεις για να αποφασιστεί αν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η θέση του ΔΝΤ, θα δούμε αν χρειάζεται. Αλλά ό,τι χρειάζεται πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα. Οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Αυτό που είπα και χθες σε μια άλλη συνέντευξη είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο αυτά τα χρήματα του πακέτου διάσωσης, γιατί έπρεπε να τα είχαμε χθες, έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Ιούνιο.

Δημοσιογράφος: Θα πρέπει να περιμένετε όμως, εφόσον αυτό επαφίεται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες.

Ντόρα Μπακογιάννη: Το ξέρω πως πρέπει να περιμένουμε, γι’ αυτό ακριβώς ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην καθυστερούν. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων. Χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε το σύνολο της δόσης και το χρειαζόμαστε τώρα.

Δημοσιογράφος: Πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη;

Ντόρα Μπακογιάννη: Φυσικά, γι’ αυτό παλέψαμε πολύ σκληρά. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν γι’ αυτό ακριβώς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός στόχος να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Κατανοούμε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του ευρώ από γεννήσεώς του και έδειξε ότι το ευρώ δεν ήταν προετοιμασμένο για μια τέτοιου είδους κρίση. Από αυτή λοιπόν την κρίση πρέπει να διδαχτούμε. Χρειαζόμαστε νέα μέσα στην Ευρώπη, χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης, περισσότερη αλληλεγγύη, χρειάζεται πιο άμεση λήψη αποφάσεων. Αυτό πιστεύω πως είναι το δίδαγμα για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την κρίση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook