Η Νέα Υόρκη μπήκε σε ρυθμούς Χριστουγέννων | Αυτά είναι!

η-νέα-υόρκη-μπήκε-σε-ρυθμούς-χριστουγέ-10246

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και χιλιάδες Νεοϋορκέζοι και επισκέπτες της πόλης συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Ροκφέλερ, όπου δόθηκε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τις 9, όταν ο δήμαρχος Michael Bloomberg έδωσε το σύνθημα και άναψαν 45 χιλιάδες οικονομικές λάμπες LED που στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 22,5 μέτρων. Στην κορυφή του δέντρου λάμπει ένα αστέρι από Swarovski.

Πριν τη φωταγώγηση, τραγούδησαν στη σκηνή οι Rod Stewart, CeeLo Green, Scotty McCreery, Il Volo, Victoria Justice, Brooke White, Mariah Carey, Trace Adkins και Tony Bennett, ενώ μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν και οι ηθοποιοί Billy Crystal και Bette Midler.

Όλοι οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ετήσια τελετή και τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της 80ής τελετής φωταγώγησης, καθώς είχε στηθεί μια γιγαντοοθόνη.

Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο Ροκφέλερ ξεκίνησε το 1931, όταν οι εργάτες που έχτισαν το κτήριο τοποθέτησαν το πρώτο δέντρο. Την επόμενη χρονιά δεν τοποθετήθηκε κανένα δέντρο, ενώ η πρώτη τελετή φωταγώγησης πραγματοποιήθηκε το 1933.

Ο κόσμος θα μπορεί να θαυμάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook