Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» για τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

η-αγωνιστική-συνεργασία-εμπόρων-γι-5135

magazi_louketo

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροέμποροι των Χανίων.

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, προσφέρονται για πολλαπλά συμπεράσματα. Δεν έχουν καμία σχέση με το ρόλο και την αποστολή του συνδικαλιστικού μας φορέα.

Την ώρα που ο “εμποράκος”, και της πόλης μας βρίσκεται μπροστά στον ίδιο του τον επαγγελματικό θάνατο,

Την ώρα που:

  •  Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗ.ΜΑΡ., καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μονοπωλίων εντείνεται και επεκτείνεται σε κάθε πλευρά της ζωής μας, όπως και της ζωής όλων των λαϊκών στρωμάτων με νέα εξοντωτικά μέτρα που μας οδηγούν στο λουκέτο,
  •  Βιώνουμε νέα φοροεπιδρομή και νέα χαράτσια μην μπορώντας να ζήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες μας,
  •  Αδυνατούμε να πληρώσουμε τα ασφάλιστρα μας, με αποτέλεσμα οι δυο στους τρείς εμπόρους να έχουμε αθεώρητα βιβλιάρια υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς και οι οικογένειες μας, να μην έχουμε καμία πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.λ.π.

Αυτή την ώρα που το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου και της Ε.Σ.Ε.Ε θα έπρεπε να ηγείται και να οργανώνει τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει, να οργανώνει την κοινή μας δράση με τους εργαζόμενους και την φτωχομεσαία αγροτιά , οι πλειοψηφούντες σ’ αυτά τα όργανα συνεχίζουν το “βιολί” , που χρόνια τώρα βαρούν. Για μια ακόμα φορά το μόνο που τους απασχολεί είναι να κρατήσουν ζωντανό τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στη χώρα μας, σπέρνοντας αυταπάτες αφενός, περί δήθεν “ανάπτυξη” που θα έρθει και αφετέρου για τη συμβολή των ευρωπαικών προγραμμάτων.

Να διατηρήσουν, δηλαδή, τον καταστροφικό, για μας και το συνδικαλιστικό κίνημα, ρόλο τους.

Να συνεχίσουν να είναι το δεκανίκι των κυβερνώντων για το πέρασμα της πιο βάρβαρης αντιλαικής πολιτικής που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Μιας πολιτικής που στοχεύει: οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεισαγωγείς και εξαγωγείς, οι μεγάλες αλυσίδες S/M και εμπορικών καταστημάτων και γενικά το μονοπωλιακό κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση του, με το δικό μας κλείσιμο και την συγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφος επιβάλλεται να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να διερωτηθεί ,όλη αυτή η εξέλιξη με τις αλληλοκαθαιρέσεις των μέχρι πρόσφατα συνεργατών στο ίδιο ψηφοδέλτιο και μάλιστα με την άμεση καθοδήγηση της ηγεσίας της Ε.Σ.Ε.Ε., και του τοπικού Ε.Β.Ε, τι συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί.

Σίγουρα, όχι του κλάδου μας.

Εξυπηρετεί συμφέροντα, πολιτικά, ίσως και οικονομικά μικροσυμφέροντα καθώς και εξόφληση “γραμματίων”, “προς αλλήλους”, για τις ανίερες συμμαχίες που είχαν τόσο στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, όσο και στις εκλογές του Ε.Β.Ε.

Σήμερα κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφος μπορεί πιο καθαρά να καταλάβει τι σημαίνει και που οδηγεί η λογική του “όλοι μαζί σε ένα ψηφοδέλτιο” . Χωρίς, αρχές και ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις.

Χωρίς να ξεκαθαρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας, ποιοι οι σύμμαχοι μας και σε τελευταία ανάλυση ποια κατεύθυνση πρέπει να έχει το κίνημα και ο αγώνας μας.

Τι διεκδικούμε και από ποιον;

Αυτοί που ηγούνται των εξελίξεων στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και αυτοί που τους καθοδηγούν πολιτικά και συνδικαλιστικά είναι που εγκαλούσαν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΠΑΣΕΒΕ ότι διασπούν τον κλάδο γιατί τόλμησαν να συγκροτήσουν αγωνιστικό ψηφοδέλτιο κόντρα στο δικό τους καιροσκοπισμό, υποταγή και συμβιβασμό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Μην αφήσετε άλλο περιθώριο στις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού. Γυρίστε τους, την πλάτη. Συσπειρωθείτε, μαζικά και πυκνώστε της γραμμές της Γραμματείας Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των Επαγγελματοβιοτεχνών (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.).

Να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης στον Εμπορικό Σύλλογο. Με συσπείρωση από τη βάση, από τον κάθε συνάδελφο να ξεπεράσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία και συμβιβασμό του Δ.Σ..

Να οργανώσουμε, άμεσα τον αγώνα μας, μαζί με την εργατιά του νομού μας και την φτωχομεσαία αγροτιά που για μέρες ήταν στους δρόμους,  ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.

 

  •  Για άμεση θεώρηση-σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας σ όλους όσους αδυνατούν να πληρώσουν ασφάλιστρα.
  • Για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς Ε.Β.Ε..
  • Για μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων,
  •  Για να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων και η μεταφορά των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές στις Δ.Ο.Υ.,
  •  Για απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία,
  •  Για αναστολή κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κ.λ.π., για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους για όσο διαρκεί η κρίση,
  •  Για μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής,
  •  Για απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους,
  •  Για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ανατροπή της πολιτικής που μας καταστρέφει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΜΠΟΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook