Ηράκλειο | Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της περιφέρειας

ηράκλειο-υπερψηφίστηκε-ο-προϋπολογι-96358

perifereia.ktirioΥπερψηφίστηκε μετά από μια έντονη συνεδρίαση με πολλές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε περιφερειακούς συμβούλους ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το οικονομικό έτος 2014.

Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε είναι περίπου 65 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια, κατά 7% μειωμένος από πέρυσι (οι αντιδρώντες μίλησαν ακόμη και για μείωση 60%!) και σε αυτόν δε συμπεριλαμβάνονται έργα του ΕΣΠΑ αλλά ούτε Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να υπογραμμίζουν πως τα νέα κονδύλια από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων δε φτάνουν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες υποδομών και μεταφορών και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, ώστε να μπει το νησί σε αναπτυξιακή τροχιά.

Με κατηγορηματικό τρόπο διαχώρισε τη θέση του ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, τον οποίο χαρακτήρισε «τον πιο άδικο στην ιστορία της Κρήτης».

Η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής: «Διαχωρίζω τον εαυτό μου από το »εμείς» του αντιπεριφερειάρχη της παράταξής μου κ. Παπαβασιλείου… και την υπερψήφιση από Γιαννουλάκη του υποτιμητικού προϋπολογισμού για την Κρήτη, και αντίθετα είμαι ο μοναδικός που καταψηφίζω τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας 2014, διότι δε θέλω το όνομά μου να υπάρχει κάτω από τον πιο άδικο προϋπολογισμό της ιστορίας της Κρήτης».

 

Πηγή : neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook