Ηράκλειο | Το μινωικό «κάμα σούτρα» | Σεξ… εποχής!!

ηράκλειο-το-μινωικό-κάμα-σούτρα-σε-97335

kama soutraΣεξ… εποχής! Διαχρονικό, ηδονικό και καλλιτεχνικό. Με θρησκευτικές «ανταύγειες» και πληθώρα συμβολισμών γύρω από τη γονιμότητα και τη φύση. Όχι, δε μιλάμε για την κλασική ελληνική Αρχαιότητα ούτε για τη ρωμαϊκή, όπου κάτι τέτοιο θα έμοιαζε πιο κοντινό στις γνώσεις μας, αλλά για τη δωρική Κρήτη και μια ως τα σήμερα άγνωστη στο ευρύ κοινό πλευρά των προγόνων μας, που για πρώτη φορά μας αποκαλύπτει ένα διαφορετικό πρόσωπο των αρχαίων κατοίκων του νησιού μας.

Μέσα από τις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στη νέα του μορφή έρχεται στο φως η καθημερινότητα πίσω από τις… κλειδαρότρυπες των σπιτιών της Εποχής του Σιδήρου, δείχνοντας μας στιγμιότυπα της ερωτικής καθημερινότητάς τους, όπως αυτά απαθανατίστηκαν σε πηλό σε θρησκευτικά ειδώλια της εποχής.

Το ιερό

Η πλειονότητά τους προέρχεται από το ιερό της αρχαίας θεάς προστάτιδας του τοκετού στην Ίτανο και αποτελούν βεβαίως αφιερώματα των πιστών με ένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα εικονογραφικό κύκλο.

Από την ίδια τη σεξουαλική πράξη με στάσεις και… γαργαλιστικά «ροζ» στιγμιότυπα έως τον τοκετό και το φυσικό επακόλουθό του, τη γέννα. Ζευγάρια που κάνουν σεξ σε διάφορες στάσεις, έγκυοι γυναίκες και μωρά σε καλάθια και κούνιες απεικονίζονται σε πληθώρα ειδωλίων, που χρονολογούνται, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, από τον 9ο έως τον 8ο π.Χ. αιώνα.

 

Πηγή : neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook