Ηράκλειο | Σκυλί κατάπιε το δόλωμα μαζί με το τεράστιο αγκίστρι

ηράκλειο-σκυλί-κατάπιε-το-δόλωμα-μαζί-50127

ΣΚΥΛΙ ΔΟΛΩΜΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΣτην παραλία, που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Arina Sand στο Ηράκλειο της Κρήτης εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή το αδέσποτο το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ζώο περιφερόταν και από το στόμα του έτρεχαν σάλια καθώς στο στόμα του είχε καρφωθεί ένα πολύ μεγάλο αγκίστρι.

Το ζώο μύρισε το δόλωμα, που ήταν καρφωμένο πάνω στο ξιφοπαράγαδο (αγκίστρι για ψάρεμα ξιφία) το οποίο προφανώς είχε κοπεί από την πετονιά και ξεβράστηκε με το κύμα στην ακτή. Το σκυλί κατάπιε ό,τι δόλωμα είχε απομείνει μαζί με το αγκίστρι.

Η φιλόζωη Ρένα Κουφάκη μετά από πολύωρη αναζήτηση κατάφερε να το εντοπίσει και μόλις κατάφερε να το πιάσει ειδοποίησε τον Γιώργο Ορφανίδη, που είναι εθελοντής του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση», και έτσι το μετέφεραν στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Παρασύρη.

Όπως είπε στο www.zoosos.gr oκ. Ορφανίδης το ζώο ναρκώθηκε, ο κτηνίατρος έκοψε το σίδερο και τελικά το έβγαλε από το στόμα του. Το τραύμα στη γλώσσα του είναι διαμπερές γι’ αυτό και παραμένει για νοσηλεία.

Δυστυχώς οι πρακτικές που εφαρμόζουν οι ψαράδες έχουν και τέτοιες συνέπειες. Το σκυλί δεν μπορεί να ξεχωρίσει ούτε το δόλωμα με το αγκίστρι, ούτε τη φόλα από το κανονικό φαγητό.

Στις παράκτιες περιοχές αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά. Θύματα των αλιευτικών εργαλείων είναι συνήθως γατιά, σκυλιά, γλαροπούλια, θαλάσσιες χελώνες που αναζητούν τροφή.

Πηγή: zoosos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook