Ηράκλειο| «Πατριωτικά» πήρε το θέμα του καρκινοπαθή ο Βρούτσης

ηράκλειο-πατριωτικά-πήρε-το-θέμα-το-29636
BROUTSISΟ υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τον πρώην τραυματιοφορέα του Βενιζελείου Μιχάλη Τζωρακάκη, που μόλις μπήκε στη σύνταξη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αρρώστησε με καρκίνο και ζητούσε επίσπευση του εφάπαξ και όλης της σύνταξής του για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.
Το Παρακαταθηκών και Δανείων συνέχιζε να του κάνει την κράτηση από την κύρια σύνταξη των 640 ευρώ για το δάνειο του σπιτιού του, αφήνοντάς του μόνο με 90 ευρώ.
Στις 9 του περασμένου μήνα, μετά και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ν.Κ.» παραμονή Πρωτοχρονιάς, με εντολή του «διαβιβάστηκε λόγω αρμοδιότητας» στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων η αναφορά του κ. Τζωρακάκη, σχετικά με την επίσπευση του εφάπαξ. Στη «διαβίβαση αναφοράς» σημειωνόταν επιπλέον χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε να ενημερώσετε τον ενδιαφερόμενο σχετικά και να κοινοποιήσετε την απάντησή σας στην υπηρεσία μας».
Μια ημέρα πριν, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενημέρωσε τον κ. Τζωρακάκη ότι η διαδοχική του ΙΚΑ ασφάλεια «χρεώθηκε» σε υπάλληλο για να προχωρήσει και να πάρει τα καθυστερούμενα και το μερίδιο που αναλογεί από το ταμείο του ΙΚΑ.
«Με ενημέρωσε και το Μετοχικό Ταμείο ότι ο φάκελός μου «χρεώθηκε» ήδη σε υπάλληλο», είπε ο ίδιος μιλώντας χθες στη «Ν.Κ.», ενώ ανάλογη ενημέρωση είχε και από το Επικουρικό Ταμείο. Όσον αφορά στο Παρακαταθηκών και Δανείων, πέρασε από το συμβούλιο το αίτημά του για τα 3/10 να παρακρατούνται από τη σύνταξή του και χρεώθηκε επίσης από υπάλληλο που θα προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Μέχρι σήμερα όμως και μέχρι να δρομολογηθούν όλα αυτά, ο κ. Τζωρακάκης εξακολουθεί να μένει με τα 90 ευρώ το μήνα, έχοντας παράλληλα όλη την οικογένειά του άνεργη.
Σημαντικό όμως είναι το ενδιαφέρον που έδειξε και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», ο οποίος στηρίζει ασθενείς που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο. «Ενήργησε άμεσα ο σύλλογος να με στηρίξει, και τον ευχαριστώ θερμά. Ξεχρέωσε τις εκκρεμότητές μου, πληρώνοντας λογαριασμούς της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΗ και των κοινοχρήστων», τόνισε ο κ. Τζωρακάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook