Ηράκλειο | Παρουσία Βιρβιδάκη οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου

ηράκλειο-παρουσία-βιρβιδάκη-οι-εργασ-43201

Βιρβιδάκης_1Ξεκίνησαν οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο, το οποίο πραγματοποιείται  στο ξενοδοχείο Candia maris. Αυτό που τονίστηκε στην προσυνεδριακή ημερίδα που έγινε χθες είναι ότι προκειμένου να μην επαναληφθούν λάθη και αστοχίες που στοίχισαν στο νησί, πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία και κινητοποίηση όλων των φορέων. Το παρών δίνει ο Υφυπουργός, υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν… αποχή και επέκριναν την Περιφέρεια για τη στάση της (διαβάστε εδώ) ενώ παρατάξεις έκαναν λόγο για πρόχειρα σχεδιασμένη εκδήλωση.

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να είναι διαφορετικό και να απαντά στη νέα εποχή. «Πιέζουμε να ταυτιστεί με ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική οικονομία», είπε, τονίζοντας ότι ο προσανατολισμός είναι ότι κάθε περιφέρεια πρέπει να έχει το δικό της πρόγραμμα, κάτι που θα γίνει μετά από διάλογο. Για το ΕΣΠΑ είπε ότι είναι η απορρόφηση βρίσκεται στο 56% και ότι η Ελλάδα είναι 8η στην ΕΕ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε το υπουργείο να επιτρέψει στις Περιφέρειες να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ . Και τόνισε ότι πρέπει να αντισταθούμε σε όλους εκείνους, που σχεδιάζουν ερήμην μας, καθώς και μη συμβιβαστούμε με διάσπαση αρμοδιοτήτων και κατακερματισμό των πόρων.

 

Πηγη : cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook