Ηράκλειο | Ο πανέξυπνος κλητήρας, οι Κρητικοί επιχειρηματίες και οι επιδοτήσεις που δεν ήρθαν ποτέ!

ηράκλειο-ο-πανέξυπνος-κλητήρας-οι-κρη-99574

apathΤην ανώτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος επέβαλε η Δικαιοσύνη σε «υψηλόβαθμο» στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εξαπάτησε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και δύο γνωστούς επιχειρηματίες από το Ηράκλειο.

Ο βασικός κατηγορούμενος έπεισε τους Ηρακλειώτες επιχειρηματίες να του δώσουν 120 χιλιάδες ευρώ ο ένας και 160 χιλιάδες ο άλλος, προκειμένου να «τρέξει» ο φάκελος και να τους εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο που θα σήμαινε επιδοτήσεις από 1 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πανέξυπνος υπάλληλος είχε πειθώ και τους έκανε να πιστέψουν ότι είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Μάλιστα, όπως προκύπτει και από το κατηγορητήριο, με τα θύματά του έδινε ραντεβού σε άδεια γραφεία του υπουργείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρουσιάζονταν συνεργοί του ως μέλη της επιτροπής που θα έκριναν τα υπό ένταξη στον νόμο έργα!

Εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, για την υπόθεση κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε και η σύζυγος του, η οποία φέρεται να είναι στενός συγγενής με γνωστό πολιτικό πρόσωπο.

Ο βασικός κατηγορούμενος, καταδικάστηκε για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος με το ανώτατο της προβλεπόμενης από το νόμο ποινής. Συνολικά του επιβλήθηκαν δέκα και δέκα χρόνια για κάθε κατηγορία και κατά συγχώνευση 15 χρόνια, ενώ η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη. Η σύζυγος του καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για άμεση συνέργεια κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Τα μέλη της «μαϊμού» επιτροπής σε έξι χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: Cretalive, Πατρίς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook